The Goodyear Tire & Rubber Company

Laatste koersupdate: 29 mei 24 23:00 GMT

Koers:
11,89 US$
Open:
12,00 US$
Vorige sluiten:
12,18 US$
Dagbereik:
11,84 US$ - 12,14 US$
Jaarbereik:
11,26 US$ - 16,51 US$
Winst per aandeel:
-2,24
Koers-winstverhouding:
-5,31
52 weken Prijsvork:
12,63 US$
Volume:
1.809.953,00 US$
Gemiddeld volume:
2.869.506,00 US$

Bedrijfsprofiel voor The Goodyear Tire & Rubber Company

The Goodyear Tire & Rubber Company logo

De Goodyear Tire & Rubber Company is het grootste bandenbedrijf ter wereld. Het bedrijf werd in 1898 opgericht door Frank Seiberling, heeft zijn hoofdkantoor in Akron, Ohio en heeft wereldwijd ongeveer 64.000 mensen in dienst. Het bedrijf staat genoteerd aan de New York Stock Exchange en heeft een marktkapitalisatie van meer dan $7 miljard.

De Goodyear Tire & Rubber Company ontwikkelt, produceert, distribueert en verkoopt een breed scala aan banden- en rubbergerelateerde producten en diensten aan klanten wereldwijd. Het bedrijf is aanwezig op zes continenten en heeft wereldwijd meer dan 1000 verkooppunten. Haar producten worden gebruikt in verschillende sectoren, zoals auto’s, vrachtwagens, bussen, vliegtuigen, motorfietsen, grondverzetapparatuur, mijnbouw en industriële apparatuur. De producten van het bedrijf zijn verkrijgbaar onder de merknamen Goodyear, Cooper, Dunlop, Kelly, Debica, Sava, Fulda, Mastercraft, Roadmaster en andere huismerken, maar ook onder private labels.

Naast de productie van banden produceert Goodyear Tire & Rubber Company ook een uitgebreide reeks andere producten en diensten. Deze omvatten onderhouds- en reparatiediensten voor auto’s en commerciële vrachtwagens, loopvlakvernieuwing, rubber, rubberchemicaliën en diverse andere rubbergerelateerde producten. Het bedrijf is ook een toonaangevende verkoper van banden- en rubberproducten en levert banden- en rubbergerelateerde diensten via een uitgebreid netwerk van onafhankelijke dealers, regionale distributeurs en verkooppunten.

Goodyear heeft in de loop der jaren een aantal strategische transformaties doorgemaakt, waarvan de meest recente de strategie heeft gewijzigd om zich te richten op het vergroten van de aanwezigheid in de zeer winstgevende segmenten voor consumenten-, commerciële en OTR-banden, terwijl de activiteiten op het gebied van technische producten, chemicaliën en Europese consumentenbanden werden afgestoten. Ter ondersteuning van de strategische transformatie heeft het bedrijf ook aanzienlijk geïnvesteerd in technologie en digitale mogelijkheden. Dit omvat de lancering van MyGoodyear.com, een verbeterde consumentgerichte website, en GoTires, een digitaal platform voor consumenten om bandenservices te boeken.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Cyclische consument
Industrieën:
Auto Onderdelen
Ticker:
GT
CIK:
42582
ISIN:
US3825501014
Website:
https://www.goodyear.com
Telefoon:
330-796-2121
Herkomst:
United States
Medewerkers:
72.000