Globalstar, Inc.

Laatste koersupdate: 18 jun. 24 23:00 GMT

Koers:
1,04 US$
Open:
1,02 US$
Vorige sluiten:
1,03 US$
Dagbereik:
1,01 US$ - 1,05 US$
Jaarbereik:
0,96 US$ - 2,13 US$
Winst per aandeel:
-0,03
Koers-winstverhouding:
-34,67
52 weken Prijsvork:
1,21 US$
Volume:
4.104.798,00 US$
Gemiddeld volume:
3.114.909,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Globalstar, Inc.

Globalstar, Inc. logo

Globalstar, Inc. is een toonaangevende leverancier van mobiele satellietdiensten wereldwijd en biedt duplex tweeweg spraak- en dataproducten voor bedrijfscontinuïteit op afstand, recreatief gebruik, veiligheid, voorbereiding en reactie op noodsituaties en andere toepassingen. De producten van Globalstar omvatten mobiele stem- en datacommunicatiediensten en -apparatuur per satelliet, vaste stem- en datacommunicatiediensten en -apparatuur per satelliet, datamodemdiensten en -apparatuur, en SPOT retailproducten voor consumenten. De SPOT productlijn van Globalstar omvat de SPOT satelliet GPS messenger voor persoonlijke tracking en messaging oplossingen en de SPOT Trace, een anti-diefstal en asset tracking apparaat. Daarnaast biedt het bedrijf commerciële Internet of Things one-way transmission producten om vrachtcontainers en treinwagons te volgen, evenals om nutsmeters en olie- en gasactiva te bewaken. Globalstar verkoopt ook groothandelsminuten aan onafhankelijke gateway operators (IGO’s) en levert engineeringdiensten zoals hardware- en softwareontwerp om specifieke toepassingen te ontwikkelen en installatie van gateways en antennes.

Op 31 december 2020 had Globalstar ongeveer 745.000 abonnees en bedient voornamelijk recreatie en persoonlijke, overheid, openbare veiligheid en rampenbestrijding, olie en gas, zeevaart en visserij, bouw, nutsbedrijven en transport, alsook natuurlijke hulpbronnen, mijnbouw en bosbouwmarkten. Globalstar heeft een strategische alliantie met XCOM labs en heeft een territoriaal recht om 5G-diensten te leveren aan de Verenigde Staten en andere landen. Het bedrijf is opgericht in 1993 en heeft zijn hoofdkantoor in Covington, Louisiana. Het bedrijf biedt zijn producten rechtstreeks aan, maar ook via onafhankelijke agenten, dealers, wederverkopers, detailhandelaren, IGO’s en websites voor verkoop en e-commerce.

Momenteel breidt Globalstar haar diensten uit via de grondcomponent van haar terrestrial low power service (TLPS). TLPS is een laag vermogen, lage latentie terrestrische dienst die de sterke punten van mobiele satellietdiensten combineert met die van een terrestrisch netwerk, waardoor dekking in afgelegen gebieden of zwaar verstopte stedelijke omgevingen mogelijk wordt. Globalstar heeft ook plannen om een netwerk van de volgende generatie uit te rollen, Globalstar G-Net genaamd, dat een gemiddelde gegevenssnelheid van 1,8 Mbps en een piekgegevenssnelheid van 5,7 Mbps zal bieden, wat aanzienlijke verbeteringen inhoudt ten opzichte van het huidige Globalstar-netwerk. Bovendien investeert het bedrijf zwaar in onderzoek en ontwikkeling om geavanceerde satelliettechnologieën naar de consument te brengen. Globalstar heeft verschillende patenten ontvangen in verband met satelliettechnologie en heeft zijn zinnen gezet op het zetten van de standaard voor communicatie in de toekomst.

Het bedrijf richt zijn inspanningen ook op het uitbreiden van zijn bereik naar achtergestelde gemeenschappen en hen te voorzien van betrouwbaar, veilig en snel internet. Globalstar heeft geïnvesteerd in een aantal initiatieven om satellietinternettoegang te brengen naar landelijke en afgelegen locaties over de hele wereld. Via haar Global Outreach-programma heeft het bedrijf meer dan 10.000 mensen in landelijke gemeenschappen kunnen aansluiten op haar satellietdiensten. Dit initiatief heeft geholpen de digitale kloof te overbruggen door toegang te bieden tot dezelfde internetdiensten die beschikbaar zijn in stedelijke gebieden. Dankzij deze inspanningen is Globalstar uitgegroeid tot een internationale leider in de satellietindustrie, die betrouwbare en veilige communicatie biedt aan meer dan twee miljard mensen over de hele wereld.

Beurzen:
AMEX
Sector:
Communicatiediensten
Industrieën:
Telecom diensten
Ticker:
GSAT
CIK:
1366868
ISIN:
US3789734080
Website:
https://www.globalstar.com
Telefoon:
985 335 1500
Herkomst:
United States
Medewerkers:
329