The Goldman Sachs Group, Inc.

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
403,91 US$
Open:
402,40 US$
Vorige sluiten:
396,86 US$
Dagbereik:
401,18 US$ - 407,12 US$
Jaarbereik:
289,36 US$ - 419,20 US$
Winst per aandeel:
25,68
Koers-winstverhouding:
15,73
52 weken Prijsvork:
394,65 US$
Volume:
4.363.020,00 US$
Gemiddeld volume:
2.350.464,00 US$

Bedrijfsprofiel voor The Goldman Sachs Group, Inc.

The Goldman Sachs Group, Inc. logo

De Goldman Sachs Group, Inc. is een toonaangevende wereldwijde investeringsbank, effecten- en beleggingsbeheerfirma die een breed scala aan financiële diensten verleent aan een omvangrijk en gediversifieerd klantenbestand dat bedrijven, financiële instellingen, overheden en particulieren omvat. De in 1869 opgerichte onderneming heeft haar hoofdkantoor in New York en kantoren in alle belangrijke financiële centra van de wereld. De vier belangrijkste bedrijfssegmenten zijn Investment Banking, Global Markets, Asset Management en Consumer & Wealth Management.

Het Investment Banking segment biedt een breed scala aan diensten, waaronder strategische adviesdiensten zoals fusies en overnames, desinvesteringen, corporate defense activiteiten, herstructureringen en spin-offs; en biedt acceptatiediensten zoals aandelen- en schuldacceptatie voor gewone en preferente aandelen, converteerbare en omwisselbare effecten, investment-grade en high-yield schuld, bank- en overbruggingsleningen, en schuld in opkomende en groeimarkten.

Het segment Global Markets houdt zich bezig met de uitvoering van activiteiten voor klanten op het gebied van geld en afgeleide instrumenten; krediet- en renteproducten; en aandelenbemiddeling en aandelenfinanciering, clearing, afwikkeling en bewaringsdiensten, alsmede hypotheek-, valuta-, grondstoffen- en aandelengerelateerde producten.

Het segment vermogensbeheer biedt een scala aan activaklassen, waaronder aandelen, vastrentende waarden, hedgefondsen, kredietfondsen, private equity, onroerend goed, valuta’s en grondstoffen. Het biedt ook beleggingsadvies op maat en investeert in ondernemingen, vastgoed en infrastructuur.

Het segment Consumer & Wealth Management biedt vermogensadvies en bankdiensten, waaronder financiële planning, beleggingsbeheer, het aantrekken van deposito’s en het verstrekken van leningen; private banking; en ongedekte leningen, alsmede het accepteren van spaar- en termijndeposito’s.

Goldman Sachs heeft een gevarieerde en succesvolle geschiedenis van meer dan 150 jaar. Het heeft zich gevestigd als een leider in de wereldwijde financiële dienstensector, en heeft een reputatie voor haar inzet voor hoge normen van uitmuntendheid en integriteit. De onderneming staat bekend om haar innovatieve geest en heeft een sterke staat van dienst wat betreft het leveren van consistente rendementen. Het is ook een van de weinige investeringsbanken ter wereld die beursgenoteerd is, en haar aandelen zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange en worden verhandeld op vele andere beurzen wereldwijd.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Financiële diensten
Industrieën:
Kapitaalmarkt
Ticker:
GS
CIK:
886982
ISIN:
US38141G1040
Website:
https://www.goldmansachs.com
Telefoon:
212-902-1000
Herkomst:
United States
Medewerkers:
48.500