Garmin Ltd.

Laatste koersupdate: 29 mei 24 23:00 GMT

Koers:
161,66 US$
Open:
161,48 US$
Vorige sluiten:
162,40 US$
Dagbereik:
161,08 US$ - 162,99 US$
Jaarbereik:
99,61 US$ - 171,64 US$
Winst per aandeel:
7,10
Koers-winstverhouding:
22,77
52 weken Prijsvork:
153,61 US$
Volume:
333.240,00 US$
Gemiddeld volume:
917.316,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Garmin Ltd.

Garmin Ltd. logo

Garmin Ltd. is een toonaangevende internationale leverancier van draadloze toestellen, met ontwerpen, ontwikkelingen, productie, marketing en distributie in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Opgericht in 1989 en gevestigd in Schaffhausen, Zwitserland, is het bedrijf uitgegroeid tot een leider op het gebied van GPS-technologie en navigatieproducten, met een reeks producten die mensen helpen verbonden en gemotiveerd te blijven terwijl ze genieten van hun activiteiten in de buitenlucht.

Het Fitness-segment van het bedrijf levert hardloop- en multisporthorloges, fietsproducten, activity trackers, smartwatches en fitness- en fietsaccessoires. Het biedt ook Garmin Connect en Garmin Connect Mobile, een web- en mobiel platform, en Connect IQ, een platform voor applicatieontwikkeling. Het segment Outdoor biedt avontuurlijke horloges, outdoor handhelds, golftoestellen, mobiele apps en toestellen voor het volgen en trainen van honden.

Het segment Aviation is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de marketing van luchtvaartelektronicaoplossingen, waaronder geïntegreerde cockpitborden, elektronische vluchtdisplays en -instrumenten, navigatie- en communicatieproducten, automatische vluchtregelsystemen en veiligheidsverhogende technologieën, audiobedieningssystemen, motorindicatiesystemen, verkeersinformatie en -vermijdingsoplossingen, ADS-B en transponderoplossingen, weerinformatie en -vermijdingsoplossingen, datalink- en connectiviteitsoplossingen, draagbare GPS-navigatiesystemen en wearables, en diverse serviceproducten.

Het maritieme segment levert kaartplotters en multifunctionele displays, cartografische producten, visvinders, sonarproducten, automatische pilootsystemen, radars, compliant instrument displays en sensoren, VHF-communicatieradio’s, handhelds en draagbare apparaten, zeilproducten, entertainment, digitale schakelproducten en trollingmotoren.

Het segment Auto biedt ingebedde computermodellen en infotainmentsystemen, persoonlijke navigatieapparatuur en camera’s.

Alle producten van Garmin Ltd worden verkocht via onafhankelijke retailers, online retailers, dealers, distributeurs, installatie- en reparatiebedrijven en original equipment manufacturers, evenals een online webshop, garmin.com. Het bedrijf heeft zijn klantenbestand uitgebreid en is actief in meer dan 70 landen en gebieden wereldwijd. Het heeft ook een sterke toewijding aan klantenservice en biedt klantenondersteuning in meerdere talen om een uitstekende klantervaring te garanderen. In 2019 had het bedrijf in totaal ongeveer 15.000 werknemers en rapporteerde het een netto-inkomen van ongeveer 1,42 miljard dollar.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Technologie
Industrieën:
Wetenschappelijke & Technische Instrumenten
Ticker:
GRMN
CIK:
1121788
ISIN:
CH0114405324
Website:
https://www.garmin.com
Telefoon:
41 52 630 1600
Herkomst:
Switzerland
Medewerkers:
18.700