Greenyard NV

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 17:00 GMT

Koers:
5,14 €
Open:
5,06 €
Vorige sluiten:
5,10 €
Dagbereik:
5,06 € - 5,20 €
Jaarbereik:
5,00 € - 7,10 €
Winst per aandeel:
0,16
Koers-winstverhouding:
32,13
52 weken Prijsvork:
5,23 €
Volume:
5.382,00 €
Gemiddeld volume:
10.545,00 €

Bedrijfsprofiel voor Greenyard NV

Greenyard NV logo

Greenyard NV is een internationale voedselleverancier met hoofdkantoor in Sint-Katelijne-Waver, België. Greenyard is actief in de sector verse, diepgevroren en bereide groenten en fruit en bedient klanten in Duitsland, Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de rest van Europa, alsook internationaal.

De onderneming is opgericht in 1965 en opereerde aanvankelijk onder de naam GB Emté en was een dochteronderneming van de Sofico-groep. In september 2016 onderging het een grote rebranding en veranderde het zijn naam in Greenyard NV. Momenteel opereert de organisatie als een holding die drie afzonderlijke divisies bezit. Deze divisies, Greenyard Fresh, Greenyard Long Fresh en Greenyard Prepared, houden zich bezig met de productie en levering van groenten en fruit, vers geconserveerde artikelen en kant-en-klare maaltijden.

Het segment Fresh van Greenyard NV verkoopt en levert vers fruit en groenten, bloemen en planten en verse producten. Het segment Long Fresh produceert en verwerkt geoogst fruit en groenten tot diepvriesproducten. Deze divisie levert ook vers geconserveerd fruit, groenten, paddenstoelen en andere ambient-voedingsproducten, evenals kant-en-klare gerechten zoals soepen, sauzen, dips en pasta.

Greenyard NV produceert en distribueert meer dan 10.000 SKU’s, op alle gebieden van conventionele producten tot specialiteiten en biologische producten. Het bedrijf heeft negen productielocaties verspreid over Europa en negen distributiecentra. Het is een belangrijke leverancier van producten en diensten aan vooraanstaande levensmiddelendetaillisten, buurtwinkels, restauranthouders en levensmiddelenleveranciers over de hele wereld.

Greenyard is trots op haar toewijding aan duurzaamheid en werkt voortdurend aan een duurzame toekomst. Het bedrijf beperkt zijn totale uitstoot door te investeren in hernieuwbare energiebronnen en door zijn energie-efficiëntie te verbeteren. Greenyard ondersteunt ook de circulaire economie en zet zich in om de hoeveelheid voedselafval bij de productie van haar producten te verminderen. De onderneming is lid van het United Nations Global Compact en het EU Platform on Food Loss and Waste.

Beurzen:
EURONEXT
Sector:
Consumenten defensief
Industrieën:
Voedsel Distributie
Ticker:
GREEN.BR
ISIN:
BE0003765790
Website:
https://www.greenyard.group
Telefoon:
32 1 532 42 00
Herkomst:
Belgium
Medewerkers:
8.500