Barrick Gold Corporation

Laatste koersupdate: 21 feb. 24 23:01 GMT

Koers:
14,75 US$
Open:
14,73 US$
Vorige sluiten:
14,73 US$
Dagbereik:
14,50 US$ - 14,77 US$
Jaarbereik:
13,76 US$ - 20,75 US$
Winst per aandeel:
0,72
Koers-winstverhouding:
20,49
52 weken Prijsvork:
16,40 US$
Volume:
14.904.478,00 US$
Gemiddeld volume:
18.555.306,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Barrick Gold Corporation

Barrick Gold Corporation logo

Barrick Gold Corporation houdt zich bezig met de exploratie, ontwikkeling, productie en verkoop van goud- en kopermijnen. Het heeft eigendomsbelangen in producerende goudmijnen die zich bevinden in Argentinië, Canada, Ivoorkust, de Democratische Republiek Congo, de Dominicaanse Republiek, Mali, Tanzania en de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft ook eigendomsbelangen in producerende kopermijnen die zich bevinden in Chili, Saoedi-Arabië en Zambia, en diverse andere projecten die zich bevinden in de Amerika’s en Afrika. Barrick Gold Corporation is opgericht in 1983 en heeft zijn hoofdkantoor in Toronto, Canada.

Barrick Gold Corporation is een Canadees bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de exploratie, ontwikkeling, productie en verkoop van goud- en kopermijnen. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1983 heeft het bedrijf zich gevestigd als een leider in de mijnbouwindustrie. Barrick Gold Corporation heeft eigendomsbelangen in een aantal producerende goudmijnen die zich bevinden in verschillende landen over de hele wereld, waaronder Argentinië, Canada, Ivoorkust, de Democratische Republiek Congo, de Dominicaanse Republiek, Mali, Tanzania en de Verenigde Staten. Deze mijnen produceren gezamenlijk miljoenen ounces goud per jaar, waardoor Barrick Gold Corporation een van de grootste goudproducenten ter wereld is.

Naast de goudmijnen heeft Barrick Gold Corporation ook eigendomsbelangen in producerende kopermijnen die zich bevinden in Chili, Saoedi-Arabië en Zambia. De kopermijnen van het bedrijf produceren aanzienlijke hoeveelheden koperconcentraat, dat aan klanten over de hele wereld wordt verkocht. Barrick Gold Corporation heeft ook diverse andere projecten die zich bevinden in de Amerika’s en Afrika, die zich in verschillende stadia van exploratie en ontwikkeling bevinden.

Het succes van Barrick Gold Corporation kan worden toegeschreven aan zijn focus op operationele uitmuntendheid en verantwoorde mijnbouwpraktijken. Het bedrijf is toegewijd aan het minimaliseren van de impact op het milieu en werkt samen met lokale gemeenschappen om duurzame voordelen te creëren voor alle belanghebbenden. Als gevolg van zijn inzet voor duurzaamheid is Barrick Gold Corporation erkend als een van de meest verantwoordelijke mijnbouwbedrijven ter wereld door verschillende brancheorganisaties.

Al met al is Barrick Gold Corporation een goed gevestigd en succesvol mijnbouwbedrijf met een wereldwijde aanwezigheid op de goud- en kopermarkten. Met een sterke focus op operationele uitmuntendheid en duurzaamheid is het bedrijf goed gepositioneerd om zijn succes voort te zetten tot ver in de toekomst.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Basismaterialen
Industrieën:
Goud
Ticker:
GOLD
CIK:
756894
ISIN:
CA0679011084
Website:
https://www.barrick.com
Telefoon:
14163077470
Herkomst:
Canada
Medewerkers:
22.100

Barrick Gold Corporation Nieuws

Waarom goud nu een glanzende aanvulling op uw portefeuille kan zijn

Waarom goud nu een glanzende aanvulling op uw portefeuille kan zijn

MarketBeat

Als één hoek van de markt er plotseling helemaal glanzend uitziet, ziet u misschien de schittering van goudaandelen zoals Wheaton Precious Metals Corp. (NYSE: WPM), AngloGold Ashanti Limited (NYSE: AU), Yamana Gold Inc. (NYSE: AUY), Alamos Gold Inc. (NYSE: AGI) en Iamgold Corp. (NYSE: IAG).

Barrick Gold: Een productie- en waarderingsupdate

Barrick Gold: Een productie- en waarderingsupdate

GuruFocus

Het is een drukke tijd voor Barrick Gold ( GOLD , Financial) en zijn beleggers. Het bedrijf maakte woensdag zijn Tanzaniaanse productieresultaten bekend, als vervolg op zijn holistische productie-update van een week eerder.

Japan Gold voegt nieuw prospectief goudproject toe aan zijn alliantie met Barrick Gold

Japan Gold voegt nieuw prospectief goudproject toe aan zijn alliantie met Barrick Gold

Proactive Investors

Japan Gold (TSX-V:JG) Corp heeft een nieuw project aangekondigd in het kader van zijn alliantie met Barrick Gold Corp op het eiland Hokkaido in Japan. In een verklaring vertelde Japan Gold (TSX-V:JG) investeerders dat het Japanse ministerie van Economie, Handel en Industrie 146 nieuwe aanvragen voor prospectierechten heeft aanvaard die het Kamimuri project omvatten dat 47.984 hectare omvat van de prospectieve grond aan de westkant van het Barrick Alliance Hakuryu project en Japan Gold (TSX-V:JG)'s Ikutahara en Kanehana projecten.

Kenorland Minerals zegt Barrick Gold beëindigt South Uchi earn-in overeenkomst

Kenorland Minerals zegt Barrick Gold beëindigt South Uchi earn-in overeenkomst

Proactive Investors

Kenorland Minerals Ltd (TSX-V:KLD) heeft aangekondigd dat Barrick Gold Corporation de South Uchi earn-in optie tot joint venture overeenkomst heeft beëindigd, waardoor Kenorland nu weer 100% controle heeft over het project in het Red Lake District in het noordwesten van Ontario. Volgens het mineraalexploratiebedrijf zijn er in het kader van de optieovereenkomst tussen 2021 en 2023 voor ongeveer US$ 4,31 miljoen aan uitgaven gedaan, waarbij Barrick in 2021 een geochemisch onderzoek naar glaciale kuil voltooide dat de verzameling van 1902 kuilmonsters omvatte.

Barrick zegt dat de voorlopige goudproductie van 4,14 miljoen oz in 2022 onder de verwachtingen lag.

Barrick zegt dat de voorlopige goudproductie van 4,14 miljoen oz in 2022 onder de verwachtingen lag.

Kitco

(Kitco News) - Barrick Gold (NYSE: GOLD) (TSX: ABX) heeft dinsdag bekendgemaakt dat zijn voorlopige goudproductie voor het hele jaar van 4,14 miljoen ounces ongeveer 1% lager was dan de eerder voorspelde 4,2 miljoen ounces, terwijl de voorlopige koperproductie van 440 miljoen pond voor 2022 in lijn was met de voorspelde range van 420 tot 470 miljoen pond.

Barrick Gold Corporation Persberichten

Barrick organiseert bezoek aan noordelijke mara voor mensenrechtenorganisatie

North mara, tanzania, 01 feb. 2023 ( globe newswire) barrick gold corporation ( nyse gold)( tsx abx) heeft een tweedaags opendeurbezoek gebracht aan zijn north mara goudmijn in tanzania door de in het verenigd koninkrijk gevestigde ngo raid ( rights and accountability in development), voornamelijk vertegenwoordigd door haar uitvoerend directeur, anneke van woudenberg.

Reservevervanging en nieuwe kansen verzekeren kibali' s 10 jarenplan

Kinshasa, democratische republiek congo, 30 jan. 30, 2023 ( globe newswire) barrick gold corporation ( nyse gold) ( tsx abx) de grootste goudmijn van afrika, kibali, ligt opnieuw op schema om zijn reserves te vervangen boven de ounces die in het voorgaande jaar door mijnbouw zijn uitgeput, terwijl nieuwe groeimogelijkheden ook zijn bedrijfsplan voor meer dan 10 jaar en zijn status als een van barrick' s tier one1 assets zullen ondersteunen.

Bekendmaking van de resultaten over het vierde kwartaal en het gehele jaar 2022

Toronto, jan. 10, 2023 ( globe newswire) barrick maakt op woensdag 15 februari 2023 zijn resultaten over het vierde kwartaal en het hele jaar 2022 bekend. president en ceo mark bristow verzorgt die dag om 11 00 est 16 00 utc een live presentatie van de resultaten, met een interactief webinar gekoppeld aan een conference call. deelnemers kunnen vragen stellen.