Genfit S.A.

Laatste koersupdate: 12 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
3,58 US$
Open:
3,61 US$
Vorige sluiten:
3,70 US$
Dagbereik:
3,58 US$ - 3,70 US$
Jaarbereik:
2,89 US$ - 4,75 US$
Winst per aandeel:
-0,83
Koers-winstverhouding:
-4,31
52 weken Prijsvork:
3,65 US$
Volume:
1.264,00 US$
Gemiddeld volume:
12.873,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Genfit S.A.

Genfit S.A. logo

Genfit S.A. is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op het ontdekken en ontwikkelen van kandidaat-geneesmiddelen en diagnostische oplossingen voor stofwisselings- en levergerelateerde ziekten. Opgericht in 1999 en met hoofdkantoor in Loos, Frankrijk, is Genfit toegewijd aan het verbeteren van het leven van patiënten met chronische, levensbedreigende ziekten.

Genfit’s voornaamste kandidaat-geneesmiddel, Elafibranor, bevindt zich momenteel in Fase 3 klinische studies voor de behandeling van patiënten met primaire biliaire cholangitis. GNS561, een andere kandidaat-geneesmiddel, bevindt zich in fase 1b/2-studie voor de behandeling van patiënten met cholangiocarcinoom. Daarnaast voert het bedrijf fase 1-studies uit voor Nitazoxanide voor de behandeling van acuut-op-chronisch leverfalen.

Om zijn onderzoek te bevorderen heeft Genfit samengewerkt met een aantal bedrijven, zoals Labcorp en Genoscience Pharma. Genfit tekende een licentieovereenkomst met Labcorp om de moleculaire diagnostische bloedtest NASHnext te commercialiseren, terwijl de overeenkomst met Genoscience Pharma bedoeld is om de onderzoeksbehandeling GNS561 voor cholangiocarcinoom te ontwikkelen en te commercialiseren.

Toegewijd aan haar missie heeft Genfit een ervaren executive team en raad van bestuur, met name haar president en CEO, Pascal Prigent, die meer dan 25 jaar ervaring in de farmaceutische industrie meebrengt, waaronder functies bij Sanofi S.A. en GlaxoSmithKline. Bovendien heeft Genfit toegang tot geavanceerde R&D-capaciteiten en innovatieve technologieën, zoals de NIS4-technologie voor de diagnose van niet-alcoholische steatohepatitis (NASH) en fibrose.

Genfit is goed gepositioneerd om zijn innovatieve behandelingen en diagnoses op de markt te brengen. Het bedrijf heeft een internationale aanwezigheid, met dochterondernemingen in de Verenigde Staten, Duitsland en België, evenals onderzoeksactiviteiten in de Verenigde Staten en Canada. Bij het nastreven van haar visie om een innovatief onderzoeksgedreven biofarmaceutisch bedrijf te zijn, heeft Genfit verschillende lopende klinische studies en heeft het van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de “Orphan Drug Designation” ontvangen voor Elafibranor, een behandeling voor primaire biliaire cholangitis.

Genfit S.A. streeft ernaar haar pijplijn van therapeutische en diagnostische kandidaten verder te ontwikkelen en nieuwe behandelingen op de markt te brengen om de gezondheid van miljoenen mensen die lijden aan stofwisselings- en levergerelateerde ziekten te bevorderen.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Gezondheidszorg
Industrieën:
Biotechnologie
Ticker:
GNFT
CIK:
0001757064
ISIN:
US3722791098
Website:
https://www.genfit.com
Telefoon:
33 3 20 16 40 00
Herkomst:
France
Medewerkers:
134