Genmab A/S

Laatste koersupdate: 23 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
28,56 US$
Open:
28,76 US$
Vorige sluiten:
28,97 US$
Dagbereik:
28,54 US$ - 29,04 US$
Jaarbereik:
26,32 US$ - 42,72 US$
Winst per aandeel:
0,94
Koers-winstverhouding:
30,38
52 weken Prijsvork:
29,34 US$
Volume:
557.666,00 US$
Gemiddeld volume:
569.496,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Genmab A/S

Genmab A/S logo

Genmab A/S is een Deens biotechnologiebedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van therapeutische antilichamen voor de behandeling van kanker en andere ziekten. Het heeft een portefeuille van meer dan 14 antilichaamproducten, waarvan er 7 op de markt zijn en de rest zich in verschillende ontwikkelingsstadia bevindt. Daratumumab, zijn paradepaardje, is een humaan monoklonaal antilichaam dat wordt gebruikt voor de behandeling van multipel myeloom, niet-MM bloedkankers en AL amyloïdose. Het bedrijf heeft een aantal samenwerkingsovereenkomsten met bedrijven zoals Seagen Inc., CureVac AG, AbbVie, BioNTech, Janssen, Novo Nordisk A/S, BliNK Biomedical SAS en Bolt Biotherapeutics, Inc. voor het onderzoek en de ontwikkeling van haar producten.

Genmab A/S werd opgericht in 1999 en is in de loop der jaren gestaag gegroeid tot een leider op het gebied van therapeutica op basis van antilichamen, met talrijke producten in ontwikkeling en fase II klinische tests en meer dan 14 antilichaamproducten die zijn goedgekeurd voor commercialisering. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Kopenhagen, Denemarken, en is genoteerd aan de beurs van Kopenhagen. Het heeft wereldwijd meer dan 500 werknemers, met kantoren in de VS, Canada, Australië en Europa.

Genmab A/S heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van op antilichamen gebaseerde therapieën. Het heeft bijvoorbeeld de DuoBody- en HexaBody-technologie ontwikkeld, die twee of meer monoklonale antilichamen met elkaar verbindt om hun doeltreffendheid en potentie te vergroten. Daarnaast heeft het bedrijf Teprotumumab ontwikkeld, de eerste goedgekeurde doelgerichte behandelingstherapie voor schildklieraandoeningen.

Genmab A/S heeft de afgelopen jaren ook haar focus op onderzoek en ontwikkeling vergroot en heeft verschillende strategische onderzoeks- en ontwikkelingspartnerschappen gesloten met enkele van ’s werelds grootste farmaceutische bedrijven, zoals AbbVie, BioNTech en Novo Nordisk. In 2019 heeft het bedrijf in totaal 30 octrooien geregistreerd, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van het voorgaande jaar.

Genmab A/S is zich blijven positioneren in de voorhoede van de biotechnologie-industrie, met verschillende van haar producten die zijn goedgekeurd voor commercialisering en verschillende andere in een laat stadium van klinische tests. Met zijn toenemende O&O-inspanningen en groeiende aanwezigheid in de wereldwijde biotechnologische ruimte is het bedrijf goed gepositioneerd om voorop te blijven lopen op het gebied van op antilichamen gebaseerde geneesmiddelen.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Gezondheidszorg
Industrieën:
Biotechnologie
Ticker:
GMAB
CIK:
0001434265
ISIN:
US3723032062
Website:
https://www.genmab.com
Telefoon:
45 70 20 27 28
Herkomst:
Denmark
Medewerkers:
1.560