Griffon Corporation

Laatste koersupdate: 27 feb. 24 23:00 GMT

Koers:
69,49 US$
Open:
69,63 US$
Vorige sluiten:
69,18 US$
Dagbereik:
69,00 US$ - 70,37 US$
Jaarbereik:
25,97 US$ - 70,65 US$
Winst per aandeel:
1,36
Koers-winstverhouding:
51,10
52 weken Prijsvork:
61,15 US$
Volume:
325.433,00 US$
Gemiddeld volume:
463.647,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Griffon Corporation

Griffon Corporation logo

Griffon Corporation is een gediversifieerd management- en holdingbedrijf dat via zijn dochterondernemingen consumenten- en professionele producten, en huis- en bouwproducten levert in de Verenigde Staten, Europa, Canada, Australië en internationaal. Het segment Consumenten- en Professionele Producten produceert en verkoopt lange handgereedschappen, tuinproducten voor particulieren en professionals, hout- en draadkastorganisatie en algemene opslag, draadgarageopslagproducten, wagentjes en grasmaaiers, sneeuw-, slag- en handgereedschappen, bloempotten en tuinaccessoires, tuinslangen en snoeischaren, snoeischaar, en andere gereedschappen, evenals schoonmaakproducten voor professioneel, thuis- en industrieel gebruik. Het segment Home & Building Products van het bedrijf produceert en verkoopt residentiële en commerciële garagedeuren, en rolluik- en roostersproducten voor commercieel, industrieel, institutioneel en detailhandelsgebruik.

Griffon Corporation werd in 1959 opgericht door George Sheetz als Instrument Systems Corporation. Na de aankoop van AMES Companies, Inc. in 1992, veranderde Instrument Systems Corporation zijn naam in Griffon Corporation. Sindsdien is Griffon Corporation gegroeid tot een groot portefeuille van bedrijven en bedrijven in vier segmenten - Home & Building Products, Consumer & Professional Products, Specialty Distribution en Other. Griffon Corporations bedrijven verkopen producten onder populaire merknamen zoals True Temper, AMES, ClosetMaid, Clopay, Ideal, Holmes, CornellCookson, Garant, Harper, UnionTools, Westmix, Cyclone, Southern Patio, Northcote Pottery, Nylex, Hills, Kelkay, Tuscan Path, La Hacienda, Kelso, Dynamic Design, Apta, Quatro Design, Razor-Back, Jackson, Darby, Trojan, Supercraft, NeverLeak, Maximum Load, SuperSlide, ShelfTrack, MasterSuite, Suite Symphony, ExpressShelf en Style+.

Vandaag de dag is Griffon Corporation een beursgenoteerd bedrijf op de New York Stock Exchange onder het symbool GFF, en heeft een totale marktkapitalisatie van ongeveer 2,2 miljard dollar. Het bedrijf heeft activiteiten in meerdere landen over de hele wereld, en heeft zelfs een partnerschap aangegaan met Keri Systems, een toonaangevend bedrijf voor beveiliging, dat toegangscontroleoplossingen en -producten produceert en levert. In 2019 heeft Griffon Corporation Electrolux Home Products North America overgenomen, en blijft het bedrijfportefeuille van bedrijven en producten verwerven, verwerven en uitbreiden.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Industrie
Industrieën:
Conglomeraten
Ticker:
GFF
CIK:
0000050725
ISIN:
US3984331021
Website:
https://www.griffon.com
Telefoon:
212 957 5000
Herkomst:
United States
Medewerkers:
6.200