Gevo, Inc.

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
0,62 US$
Open:
0,61 US$
Vorige sluiten:
0,60 US$
Dagbereik:
0,60 US$ - 0,63 US$
Jaarbereik:
0,60 US$ - 1,86 US$
Winst per aandeel:
-0,28
Koers-winstverhouding:
-2,20
52 weken Prijsvork:
0,78 US$
Volume:
1.854.574,00 US$
Gemiddeld volume:
6.653.416,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Gevo, Inc.

Gevo, Inc. logo

Gevo, Inc. is een bedrijf voor hernieuwbare brandstoffen dat werkt aan duurzame alternatieven om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en koolstofvrije emissies te bereiken. Het is actief via vier segmenten: Gevo, Agri-Energy, Hernieuwbaar aardgas en Net-Zero. Haar productportfolio omvat hernieuwbare benzine en diesel, isooctaan, isobutanol, isobuteen, ethanol en diervoeders en eiwitten. Bovendien produceert Gevo duurzame vliegtuigbrandstoffen voor de commerciële luchtvaartindustrie.

Het bedrijf heeft een strategisch partnerschap met Axens North America, Inc. voor de ontwikkeling van geavanceerde ethanol-to-jet technologie en de productie van duurzame vliegtuigbrandstoffen. Gevo, opgericht in 2005, stond voorheen bekend als Methanotech, Inc. en veranderde zijn naam in Gevo, Inc. in maart 2006. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Englewood, Colorado en wordt geleid door zijn CEO en President David C. Anderson en Voorzitter Carroll J. Henderson.

Gevo heeft de afgelopen jaren belangrijke mijlpalen bereikt, waaronder de voltooiing van de bouw en ingebruikname van de fabriek voor hernieuwbare producten in Luverne, Minnesota. De fabriek heeft de capaciteit om tot 30 miljoen gallon ethanol, 9 miljoen gallon isobutanol en 10 miljoen gallon isooctaan te produceren, waardoor Gevo aan de vraag van klanten kan voldoen en zijn aanwezigheid op het gebied van hernieuwbare energie kan uitbreiden. Bovendien heeft het bedrijf een lening van 25 miljoen dollar gekregen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw om de productiecapaciteit van de fabriek in Luverne uit te breiden. Gevo gaat ook een nieuwe fabriek bouwen in Silsbee, Texas voor de productie van hernieuwbare vliegtuigbrandstof. De nieuwe fabriek, die in 2022 klaar moet zijn, zal tot 12 miljoen gallon duurzame vliegtuigbrandstof per jaar kunnen produceren.

Gevo gaat door met de ontwikkeling en commercialisering van zijn portefeuille van hernieuwbare brandstoffen en benadrukt zijn engagement om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en een koolstofvrije wereld te bevorderen. Het bedrijf wil zijn aanwezigheid in de hernieuwbare energiesector uitbreiden door zich te richten op nieuwe technologieën en te investeren in onderzoek en ontwikkeling. Door deze inspanningen is Gevo klaar om een leider te worden op het gebied van hernieuwbare brandstoffen.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Basismaterialen
Industrieën:
Chemische specialiteiten
Ticker:
GEVO
CIK:
1392380
ISIN:
US3743964062
Website:
https://gevo.com
Telefoon:
303 858 8358
Herkomst:
United States
Medewerkers:
97