General Electric Company

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
155,67 US$
Open:
158,00 US$
Vorige sluiten:
156,76 US$
Dagbereik:
153,63 US$ - 158,68 US$
Jaarbereik:
76,69 US$ - 158,69 US$
Winst per aandeel:
7,98
Koers-winstverhouding:
19,51
52 weken Prijsvork:
132,49 US$
Volume:
6.508.572,00 US$
Gemiddeld volume:
8.558.057,00 US$

Bedrijfsprofiel voor General Electric Company

General Electric Company logo

General Electric Company is een multinationaal conglomeraat dat actief is in de high-tech industriële sector en zijn hoofdkantoor heeft in Boston, Massachusetts. Opgericht in 1892, is het een van de grootste en meest bekende conglomeraten in zijn soort, actief in een breed scala van zakelijke gebieden en belangrijke markten over de hele wereld, waaronder Europa, China, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika.

Het bedrijf is georganiseerd in vier belangrijke bedrijfssegmenten: Power, Renewable Energy, Aviation en Healthcare. Het segment Power houdt zich voornamelijk bezig met gas- en stoomturbines en software voor gegevensverwerking voor energieopwekking, industrie, overheid en andere klanten. Het segment Hernieuwbare energie biedt een breed scala aan oplossingen voor klanten, van onshore en offshore windenergie, vervaardiging van bladen en netoplossingen tot digitale diensten. Het segment Luchtvaart richt zich voornamelijk op motoren en geïntegreerde motoronderdelen voor commerciële en militaire vliegtuigen, en levert aftermarket diensten. Het segment Healthcare levert gezondheidszorgtechnologieën voor ontwikkelde en opkomende markten, variërend van medische beeldvorming en patiëntenbewaking, diagnostiek en geneesmiddelenonderzoek tot oplossingen voor prestatieverbetering.

General Electric biedt ook diverse financiële oplossingen en houdt zich bezig met het beheer van aflopende verzekeringsactiviteiten. Bovendien zet het bedrijf zich in voor duurzaamheidsinitiatieven en hernieuwbare energieoplossingen, waaronder wind-, zonne- en waterkracht. In dat streven staat General Electric steevast in de top 5 van duurzame energiebedrijven van Fortune Magazine. Naast haar focus op schone energie is GE ook betrokken bij een verscheidenheid aan initiatieven om een cultuur van innovatie te bevorderen en te bouwen aan een betere toekomst. Het bedrijf heeft alleen al in 2018 meer dan 1 miljard dollar geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling en werkt samen met toonaangevende universiteiten en onderzoeksfaciliteiten over de hele wereld om nieuwe technologieën te ontwikkelen op gebieden als hernieuwbare energie, robotica en gezondheidszorg. Het bedrijf heeft ook talrijke onderscheidingen gekregen voor zijn inzet voor duurzaamheid, waaronder de allereerste “triple crown” voor duurzaamheid die door het World Economic Forum is toegekend.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Industrie
Industrieën:
Gespecialiseerde industriële machines
Ticker:
GE
CIK:
0000040545
ISIN:
US3696041033
Website:
https://www.ge.com
Telefoon:
617 443 3000
Herkomst:
United States
Medewerkers:
168.000