Fidus Investment Corporation

Laatste koersupdate: 27 feb. 24 23:00 GMT

Koers:
19,79 US$
Open:
19,85 US$
Vorige sluiten:
19,75 US$
Dagbereik:
19,68 US$ - 19,85 US$
Jaarbereik:
17,63 US$ - 21,26 US$
Winst per aandeel:
2,18
Koers-winstverhouding:
9,08
52 weken Prijsvork:
19,63 US$
Volume:
215.138,00 US$
Gemiddeld volume:
266.134,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Fidus Investment Corporation

Fidus Investment Corporation logo

Fidus Investment Corporation is een bedrijfsontwikkelingsmaatschappij gespecialiseerd in leveraged buyouts, herfinancieringen, verandering van eigenaar, herkapitalisaties, strategische overnames, mezzanine, groeikapitaal, bedrijfsuitbreiding, investeringen in de lagere middenmarkt, schuldinvesteringen, achtergestelde en second lien leningen, senior secured en unitranche schuld, preferente aandelen, warrants, achtergestelde schuld, senior subordinated notes, junior secured leningen en unitranche leningen. Het investeert niet in turnarounds of noodsituaties. Het fonds belegt bij voorkeur in lucht- en ruimtevaart en defensie, zakelijke diensten, consumentenproducten en -diensten, waaronder detailhandel, levensmiddelen en dranken, producten en diensten voor de gezondheidszorg, industriële producten en diensten, informatietechnologiediensten, nicheproductie, transport en logistiek, en distributie met toegevoegde waarde. Fidus Investment Corporation heeft zijn hoofdkantoor in New York, en streeft ernaar te beleggen in bedrijven die gevestigd zijn in de Verenigde Staten. Het fonds investeert gewoonlijk tussen $5 miljoen en $15 miljoen per transactie in bedrijven met jaarlijkse inkomsten tussen $10 miljoen en $150 miljoen en een jaarlijkse EBITDA tussen $3 miljoen en $20 miljoen, maar kan af en toe investeren in grotere of kleinere bedrijven. Bij haar investeringen streeft zij ernaar minderheidsbelangen en waarnemingsrechten in de raad van bestuur te verwerven.

Fidus Investment Corporation werd opgericht in 2007 en is een volledige dochteronderneming van Fidus Investment Advisors, LLC. Het bedrijf wordt geleid door een team van ervaren professionals, waaronder Managing Directors, Managing Principals, Senior Principals en Principals. Het team heeft samen meer dan 100 jaar ervaring in de private equity- en durfkapitaalsector. Fidus Investment Corporation heeft een lange staat van dienst van succesvolle investeringen, variërend van groeikapitaal tot buy-outs, en heeft geïnvesteerd in diverse sectoren, waaronder gezondheidszorg, zakelijke dienstverlening, consumentenproducten, industriële producten en diensten, en informatietechnologie.

De onderneming zet zich sterk in voor corporate governance en richt zich op het creëren van waarde op lange termijn voor haar beleggers. Zij werkt nauw samen met managementteams om ervoor te zorgen dat de beleggingen van de onderneming op verantwoorde en ethische wijze worden beheerd. Fidus Investment Corporation werkt ook samen met portefeuillebedrijven om ervoor te zorgen dat zij alle toepasselijke wet- en regelgeving naleven.

Fidus Investment Corporation richt zich sterk op het bieden van liquiditeit en uitstapmogelijkheden voor zijn beleggers. Het bedrijf heeft een track record van succesvolle exits, waaronder secundaire verkopen, IPO’s en strategische verkopen. Zij heeft ook een netwerk van potentiële kopers en investeerders ontwikkeld, waardoor zij haar investeerders tijdig liquiditeit kan verschaffen. Het bedrijf zet zich sterk in om zijn investeerders een rendement op hun investering te bieden, en streeft ernaar het rendement te maximaliseren en tegelijkertijd het risico te minimaliseren.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Financiële diensten
Industrieën:
Vermogensbeheer
Ticker:
FDUS
CIK:
0001513363
ISIN:
US3165001070
Website:
https://www.fdus.com
Telefoon:
847-859-3940
Herkomst:
United States
Medewerkers:
0