Eagle Materials Inc.

Laatste koersupdate: 23 feb. 24 23:00 GMT

Koers:
248,67 US$
Open:
250,84 US$
Vorige sluiten:
249,51 US$
Dagbereik:
247,93 US$ - 250,89 US$
Jaarbereik:
129,76 US$ - 252,31 US$
Winst per aandeel:
14,17
Koers-winstverhouding:
17,55
52 weken Prijsvork:
215,80 US$
Volume:
223.303,00 US$
Gemiddeld volume:
271.029,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Eagle Materials Inc.

Eagle Materials Inc. logo

Eagle Materials Inc. is een toonaangevende producent van zware bouwmaterialen en lichte bouwmaterialen in de Verenigde Staten. Het is sinds 1963 in bedrijf en is momenteel gevestigd in Dallas, Texas. Het is een beursgenoteerd bedrijf dat is genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE: EXP) en deel uitmaakt van de S&P 400.

Eagle Materials Inc. opereert in drie hoofdsegmenten: cement, beton en aggregaten, gipsplaat en gerecycled papier. In het segment Cement en Beton richt Eagle Materials Inc. zich op het mijnen van kalksteen voor de fabricage, productie, distributie en verkoop van Portlandcement en het malen en verkopen van slak. Het segment Gipsplaat is gericht op het mijnen van gips en de fabricage en verkoop van gipsplaten die worden gebruikt om de binnenmuren en plafonds van residentiële, commerciële en industriële structuren af te werken. Het segment Gerecycled Papier richt zich op de fabricage en verkoop van gerecycled papier aan de gipsplaatindustrie en andere papierconverteerders, evenals containerbord en lichtgewicht verpakkingsgraden.

Eagle Materials Inc. heeft een lange staat van milieusucces en duurzame praktijken. Het bedrijf heeft een systeem voor het opslaan en gebruiken van koolstofdioxide geïmplementeerd in zijn cementfabriek in Laramie, Wyoming, waardoor het de eerste cementfabriek in Noord-Amerika is die koolstofdioxide gebruikt voor de productie van cementklinker. In een poging om afval in landfills te verminderen en recyclingpercentages te verhogen, heeft Eagle Materials Inc. de verschillende soorten eind-levensmaterialen die het recycleert, waaronder gipsplaten en papier, diversifieert. Bovendien heeft het bedrijf recentelijk een aantal maatregelen genomen om het waterverbruik te verminderen. Deze maatregelen omvatten het gebruik van gerecycled water in zijn koeltorens, een state-of-the-art waterbehandelingssysteem in zijn vestiging in Dallas en een innovatief waterbeheersysteem in zijn fabriek in Colorado.

Over het algemeen is Eagle Materials Inc. een goed gevestigd bedrijf dat is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige, duurzame bouwmaterialen aan de Amerikaanse markt. Het is een beursgenoteerd bedrijf dat duurzame bedrijfsvoering heeft geïmplementeerd en een commitment heeft om zijn milieueffect te verminderen.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Basismaterialen
Industrieën:
Bouwmaterialen
Ticker:
EXP
CIK:
918646
ISIN:
US26969P1084
Website:
https://www.eaglematerials.com
Telefoon:
214 432 2000
Herkomst:
United States
Medewerkers:
2.200