Euronav NV

Laatste koersupdate: 29 mei 24 23:00 GMT

Koers:
15,94 US$
Open:
15,90 US$
Vorige sluiten:
15,96 US$
Dagbereik:
15,79 US$ - 15,97 US$
Jaarbereik:
14,10 US$ - 21,26 US$
Winst per aandeel:
5,76
Koers-winstverhouding:
2,77
52 weken Prijsvork:
17,15 US$
Volume:
153.134,00 US$
Gemiddeld volume:
852.063,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Euronav NV

Euronav NV logo

Euronav NV is een van Europa’s toonaangevende rederijen van ruwe-olietankers, die wereldwijd transport en opslag van ruwe olie verzorgt. Opgericht in 2003 door Fred Rigole en Serge Corbel, begon de maatschappij met een vloot van slechts drie schepen. Vandaag, op 1 april 2022, heeft Euronav NV een vloot van 72 schepen, waaronder 6 gecharterde schepen, met een totale laadcapaciteit van ongeveer 18,5 miljoen ton draagvermogen, bestaande uit 41 zeer grote ruwe olie schepen, 2 V-plus, 27 Suezmax schepen en 2 FSO schepen.

Naast haar schepen biedt Euronav NV ook floating, storage en offloading (FSO) diensten aan, waardoor zij één van de belangrijkste spelers in de ruwe olie scheepvaart is geworden. In de loop der jaren is de maatschappij aanzienlijk gegroeid, waarbij ze haar vloot heeft uitgebreid en haar aanwezigheid op verschillende wereldmarkten heeft vergroot. Euronav NV heeft een benijdenswaardige reputatie opgebouwd voor de exploitatie van veilige, efficiënte en betrouwbare schepen, uitgerust met de modernste navigatie- en veiligheidsapparatuur.

De toegewijde werknemers van Euronav NV werken hard om de hoogste kwaliteit van dienstverlening voor hun klanten te garanderen. Het bedrijf zet zich in om de hoogste normen van veiligheid, efficiëntie en milieuprestaties te bieden aan haar klanten. Bovendien streeft Euronav NV ernaar een ethisch, verantwoordelijk en transparant bedrijf te zijn, dat de hoogste internationale normen van maatschappelijk verantwoord ondernemen naleeft.

Het bedrijf heeft momenteel kantoren in Antwerpen, België; Houston, VS; en Piraeus, Griekenland, evenals zeven regionale kantoren in Nigeria, Brazilië, India, Singapore, China, Japan en Zuid-Korea. Euronav NV levert een geïntegreerde dienst die de volledige waardeketen van olietransport omvat, van reisbevrachting en havendiensten tot vermogensbeheer, en is de leider in olietankerdiensten en blijft innoveren in de sector. Momenteel ontwikkelen zij een digitaal platform dat uitgebreide logistieke diensten zal aanbieden aan hun klanten.

De missie van Euronav NV is om de toonaangevende wereldwijde aanbieder van transport en opslag van ruwe olie te zijn, in samenwerking met hun klanten om waarde te creëren en groei te stimuleren. Daartoe heeft het bedrijf zichzelf ambitieuze doelen gesteld, waaronder het uitbreiden van haar klantenbestand, het onderhouden van een vloot van hoge kwaliteit, het verhogen van de efficiëntie en duurzaamheid, en het leveren van de hoogste kwaliteit service en klanttevredenheid. Euronav NV blijft innoveren in de sector en is een wereldleider geworden in de sector van de ruwe olietankers.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Energie
Industrieën:
Olie & Gas Midstream
Ticker:
EURN
CIK:
1604481
ISIN:
BE0003816338
Website:
https://www.euronav.com
Telefoon:
32 3 247 44 11
Herkomst:
Belgium
Medewerkers:
3.147