Telefonaktiebolaget LM Ericsson (publ)

Laatste koersupdate: 29 mei 24 23:00 GMT

Koers:
5,86 US$
Open:
5,88 US$
Vorige sluiten:
5,97 US$
Dagbereik:
5,85 US$ - 5,89 US$
Jaarbereik:
4,33 US$ - 6,36 US$
Winst per aandeel:
-0,72
Koers-winstverhouding:
-8,14
52 weken Prijsvork:
5,35 US$
Volume:
13.239.727,00 US$
Gemiddeld volume:
17.115.291,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Telefonaktiebolaget LM Ericsson (publ)

Telefonaktiebolaget LM Ericsson (publ) logo

Telefonaktiebolaget LM Ericsson (publ), een van de grootste telecommunicatietechnologiebedrijven ter wereld, werd in 1876 opgericht in Stockholm, Zweden. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de grootste namen in de sector en staat het bekend om het leveren van communicatie-infrastructuur, diensten en softwareoplossingen aan de telecom- en andere sectoren.

Het bedrijf is momenteel actief via vier segmenten. Het segment Netwerken biedt oplossingen voor radiotoegangsnetwerken voor verschillende netwerkspectrumbanden, waaronder geïntegreerde hoogwaardige hardware en software, geïntegreerde antenne- en transportoplossingen, en een dienstenportfolio dat netwerkimplementatie en -ondersteuning omvat. Dit segment streeft ernaar de beste netwerkoplossingen voor klanten te bieden. Het segment Digital Services biedt op software gebaseerde oplossingen voor bedrijfsondersteunende systemen, operationele ondersteuningssystemen, communicatiediensten, kernnetwerken en cloud-infrastructuur. Dit segment richt zich voornamelijk op het leveren van innovatieve cloud-gebaseerde oplossingen aan bedrijven. Het segment Managed Services biedt netwerken en IT-beheer, netwerkontwerp en -optimalisatie, en applicatieontwikkeling en -onderhoudsdiensten aan telecomoperators. Het segment Emerging Business en Overige omvat opkomende activiteiten zoals Internet of Things, iconectiv, Cradlepoint, dat draadloze edge WAN 4G en 5G bedrijfsoplossingen biedt, alsmede Red Bee Media, MediaKind en andere nieuwe activiteiten.

Telefonaktiebolaget LM Ericsson (publ) is aanwezig in meer dan 180 landen en bereikt wereldwijd meer dan 1 miljard mensen. Het heeft een sterke portefeuille van meer dan 6.000 patenten, die verschillende producten en diensten bestrijken. Het bedrijf heeft belangrijke investeringen gedaan in 5G-onderzoek en -ontwikkeling, waaronder de oprichting van zijn 5G-innovatielab voor geavanceerde netwerk- en platformontwikkeling. De Onderneming levert ook diensten op het gebied van cyberbeveiliging, zoals haar 24/7 managed services voor klanten. Met activiteiten in Noord-Amerika, Europa en Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika, Zuidoost-Azië, Oceanië en India is Telefonaktiebolaget LM Ericsson (publ) goed in staat om aan de behoeften van klanten in de sector te voldoen.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Technologie
Industrieën:
Communicatieapparatuur
Ticker:
ERIC
CIK:
717826
ISIN:
US2948216088
Website:
https://www.ericsson.com
Telefoon:
46 1 07 19 00 00
Herkomst:
Sweden
Medewerkers:
104.490