Energizer Holdings, Inc.

Laatste koersupdate: 27 feb. 24 23:00 GMT

Koers:
28,70 US$
Open:
28,89 US$
Vorige sluiten:
28,73 US$
Dagbereik:
28,49 US$ - 28,93 US$
Jaarbereik:
27,68 US$ - 37,52 US$
Winst per aandeel:
1,29
Koers-winstverhouding:
22,25
52 weken Prijsvork:
31,48 US$
Volume:
462.547,00 US$
Gemiddeld volume:
502.170,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Energizer Holdings, Inc.

Energizer Holdings, Inc. logo

Energizer Holdings, Inc., is een toonaangevende fabrikant en distributeur van huishoudbatterijen, speciale batterijen en verlichtingsproducten. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten, waaronder lithium, alkaline, koolstofzink, nikkelmetaalhydride, zinklucht en zilveroxide batterijen onder de merken Energizer en Eveready. Daarnaast heeft Energizer Holdings, Inc. zijn productaanbod uitgebreid met koplampen, lantaarns en kinder- en gebiedsverlichting, evenals zaklampen onder de merken Energizer, Eveready, Rayovac, Hard Case, Dolphin, Varta en WeatherReady. Verder geeft het bedrijf licenties voor de merken Energizer en Eveready aan bedrijven die consumentenoplossingen ontwikkelen in gaming, autobatterijen, draagbare stroom voor kritieke apparaten, LED-lichtbollen, generatoren, elektrische gereedschappen, huishoudelijke lichtbollen en andere verlichtingsproducten.

Het bedrijf ontwerpt en verkoopt ook automobiele geur- en uiterlijkproducten, waaronder beschermers, doekjes, band- en wielverzorgingsproducten, glasreinigers, leerverzorgingsproducten, luchtverfrissers en reinigingsmiddelen om het interieur en exterieur van auto’s te reinigen, te laten glanzen, te verfrissen en te beschermen onder de merknamen Armor All, Nu Finish, Refresh Your Car!, LEXOL, Eagle One, California Scents, Driven en Bahama & Co; STP-merk brandstof- en olieadditieven, functionele vloeistoffen en andere prestatiechemische producten; en doe-het-zelfproducten voor het bijvullen van auto-airconditioning onder de merknaam A/C PRO, evenals andere koelmiddelen en navulsets, afdichtmiddelen en accessoires. Deze producten worden verkocht via directe verkoop, distributeurs en groothandelaars; en via diverse retail- en business-to-business kanalen, waaronder massa-merchandisers, club, elektronica, voedsel, doe-het-zelf, dollarwinkel, auto, drogist, hardware, e-commerce, gemak, sportartikelen, hobby/craft, kantoor, industrieel, medisch en catalogus.

Energizer Holdings, Inc. werd opgericht in 2015 en heeft zijn hoofdkantoor in Saint Louis, Missouri. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een wereldleider in de batterij- en verlichtingsindustrie, met activiteiten in meer dan 40 landen over de hele wereld en een personeelsbestand van meer dan 5.000 werknemers. Het bedrijf heeft zijn omzet zien groeien van $2,2 miljard in 2015 naar $3,2 miljard in 2020, met een nettowinst van $298 miljoen in 2020. Daarnaast heeft Energizer Holdings, Inc. in de afgelopen jaren meerdere strategische overnames gedaan, waaronder de aankoop van Rayovac in 2018 en Spectrum Brands in 2019, die de positie van het bedrijf als leider in de batterij- en verlichtingsindustrie verder hebben versterkt.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Industrie
Industrieën:
Elektrische apparatuur en onderdelen
Ticker:
ENR
CIK:
1632790
ISIN:
US29272W1099
Website:
https://www.energizerholdings.com
Telefoon:
314 985 2000
Herkomst:
United States
Medewerkers:
5.080