ENGIE SA

Laatste koersupdate: 12 apr. 24 18:35 GMT

Koers:
15,88 €
Open:
15,72 €
Vorige sluiten:
15,62 €
Dagbereik:
15,67 € - 15,91 €
Jaarbereik:
13,61 € - 16,64 €
Winst per aandeel:
0,87
Koers-winstverhouding:
18,25
52 weken Prijsvork:
15,02 €
Volume:
5.934.971,00 €
Gemiddeld volume:
5.788.925,00 €

Bedrijfsprofiel voor ENGIE SA

ENGIE SA logo

ENGIE SA houdt zich bezig met elektriciteit, aardgas en energiediensten. De onderneming is actief via de segmenten Hernieuwbare energie, Netwerken, Energieoplossingen, Thermische energie, Levering, Kernenergie en Overige. Het segment Hernieuwbare energie omvat activiteiten voor de opwekking van hernieuwbare energie, waaronder de financiering, bouw, exploitatie en het onderhoud van installaties voor hernieuwbare energie die gebruikmaken van verschillende energiebronnen, zoals waterkracht, windenergie aan land, fotovoltaïsche zonne-energie, biomassa, windenergie op zee en geothermische energie. Het segment Netwerken omvat de infrastructuuractiviteiten en -projecten voor elektriciteit en gas, waaronder het beheer en de ontwikkeling van transportnetwerken voor gas en elektriciteit en aardgasdistributienetwerken in en buiten Europa, ondergrondse opslag van aardgas in Europa en hervergassingsinfrastructuur in Frankrijk en Chili. Het segment Energy Solutions omvat de bouw en het beheer van gedecentraliseerde energienetwerken voor de productie van koolstofarme energie en aanverwante diensten. Het segment Thermal omvat activiteiten op het gebied van elektriciteitsopwekking met behulp van thermische activa; exploitatie van elektriciteitscentrales die voornamelijk op gas of steenkool werken, alsmede pompgestuurde opslagcentrales; en financiering, bouw en exploitatie van ontziltingsinstallaties, alsmede de ontwikkeling van waterstofproductie. Het segment Levering houdt zich bezig met de verkoop van gas en elektriciteit aan professionele, particuliere en particuliere klanten. Het segment Kernenergie houdt zich bezig met de opwekking van kernenergie. De onderneming heette voorheen GDF SUEZ S.A. en veranderde haar naam in april 2015 in ENGIE SA. Het bedrijf werd opgericht in 1880 en heeft zijn hoofdkantoor in Courbevoie, Frankrijk.

Beurzen:
EURONEXT
Sector:
Nutsbedrijven
Industrieën:
Gediversifieerde nutsbedrijven
Ticker:
ENGI.PA
ISIN:
FR0010208488
Website:
https://www.engie.com
Telefoon:
33 1 44 22 00 00
Herkomst:
France
Medewerkers:
154.364

ENGIE SA Persberichten

Ardian zegt geïnteresseerd te zijn in het kopen van engie' s belang in suez

Ardian toont interesse aan engie om haar belang in suez te kopen. ardian wil een consortium vormen van particuliere en publieke institutionele investeerders, voornamelijk franse, om dit project uit te voeren en een vriendschappelijk openbaar bod te LAN ceren....

Suez zegt dat de voorstellen van veolia vaag zijn en de belangen niet garanderen

Suez merkt op dat veolia volhardt in haar voorstellen die in strijd zijn met het bedrijfsbelang van de groep. suez raad van bestuur verzoekt raad van engie en haar aandeelhouders niet te beslissen over de toekomst van suez onder de voorwaarden en het tijdschema die door veolia zijn gedicteerd. merkt op dat er geen garantie is dat zij zullen profiteren van een bod in contanten tegen dezelfde prijs en voorwaarden als engie. de raad van bestuur zet zijn werkzaamheden actief voort om zo snel mogelijk een voor alle aandeelhouders van suez passende oplossing te kunnen aankondigen. de raad van bestuur van suez is vanmorgen bijeengekomen en heeft geconstateerd dat de voorstellen die veolia vandaag heeft gedaan, vaag blijven en dat zij geen garanties bieden voor de belangen van de aandeelhouders en belanghebbenden die de raad moet verdedigen.

Suez gaat in beroep tegen besluit franse toezichthouder inzake veolia

Suez sevi. pa stelt beroep in tegen het besluit van de franse autoriteit voor de financiële markten dat veolia vie. pa geen " voorbod" op haar aandelen heeft uitgebracht. zegt van mening te zijn dat de structurering van de vijandige operatie van veolia, in twee stappen, in strijd is met de regelgeving en zal beroep aantekenen bij het hof van beroep in parijs. zegt dat een verandering van controle, zoals aangekondigd en voorgesteld door veolia, moet worden gestructureerd als een overnamebod dat openstaat voor alle aandeelhouders....

Engie eps h1 nettoverlies loopt op tot 6,5 miljoen euro

Resultaten eerste halfjaar per 30 juni 2020. h1 opbrengsten en overige inkomsten bedragen eur 5,0 miljoen per 30 juni 2020, een stijging van 89% ten opzichte van het eerste halfjaar 2019. netto financiële positie per einde eerste halfjaar 2020 gedaald tot eur 17,8 miljoen ten opzichte van eur 8,1 miljoen op 31 DEC ember 2019. erkent besluit van engie groep om strategische opties voor engie eps te beoordelen, inclusief de mogelijke afstoting van haar belang in co. ebit en nettoresultaat per 30 juni 2020 bedragen respectievelijk eur 6,5 miljoen en eur 6,5 miljoen ten opzichte van eur 6,7 miljoen en eur 6,2 voor vorig jaar.3 belangrijke energieopslagprojecten in de vs, guam (300 mwh), hawaii (240 mwh), new england (50 mwh), zullen door beide ondernemingen gezamenlijk verder worden ontwikkeld. mocht engie haar belang afstoten, dan heeft engie opnieuw haar voortdurende financiële steun toegezegd totdat een eventuele transactie is afgerond. in de toekomst zullen beide ondernemingen gezamenlijk projecten blijven ontwikkelen die voor beide partijen voordelig worden geacht.

Suez zegt dat stichting waterbedrijf in frankrijk overname niet verhindert

Suez sevi. pa bestuursvoorzitter philippe varin zegt dat besluit om franse wateractiviteiten in een stichting onder te brengen niet verhindert dat er een overnamebod op bedrijf wordt gedaan.. zegt dat de oprichting van een stichting voor de wateractiviteiten in frankrijk het bestuur weer centraal stelt in discussies rond het veolia project.

Arkema kondigt partnerschap aan in windturbineconsortium zebra

Kondigt partnerschap aan met zebra project ( zero waste blade research). gelanceerd op 22 sept, zebra consortium heeft als doel de eerste 100% recycleerbare windturbine te maken. consortium met canoe, engie, lm wind power, owens corning en suez.