Educational Development Corporation

Laatste koersupdate: 29 mei 24 23:00 GMT

Koers:
1,93 US$
Open:
1,99 US$
Vorige sluiten:
1,99 US$
Dagbereik:
1,82 US$ - 1,99 US$
Jaarbereik:
0,80 US$ - 2,95 US$
Winst per aandeel:
0,07
Koers-winstverhouding:
27,56
52 weken Prijsvork:
2,18 US$
Volume:
12.910,00 US$
Gemiddeld volume:
29.859,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Educational Development Corporation

Educational Development Corporation logo

Educational Development Corporation (EDC) is een uitgeverij die in de Verenigde Staten actief is als mede-uitgever van educatieve kinderboeken. EDC werd opgericht in 1965 en is gevestigd in Tulsa, Oklahoma. Het bedrijf opereert via twee segmenten: Publishing en Usborne Books & More (UBAM).

EDC biedt een breed scala aan boeken, waaronder touchy-feely bordboeken, activiteitenboeken en flashcards, avontuur en zoekboeken, kunstboeken, stickerboeken, en boeken over vreemde talen, evenals internet-gekoppelde boeken met wetenschappelijke en wiskundige titels, en hoofdstukboeken en romans. EDC verkoopt haar producten aan de detailhandel, waaronder boeken-, schoolartikelen-, speelgoed- en cadeauwinkels en musea. EDC distribueert haar producten via handelsvertegenwoordigers, handels- en gespecialiseerde groothandelaren en haar interne televerkoopgroep, alsmede via een netwerk van onafhankelijke verkoopadviseurs via internetverkoop, directe verkoop, huisshows en boekenbeurzen.

EDC is een leider in de uitgeverij van kinderboeken en is erkend voor haar inzet voor kwaliteit en innovatie. Het bedrijf heeft vele prijzen gewonnen, waaronder de Benjamin Franklin Award en de Moonbeam Children’s Book Award. EDC is ook opgenomen in de Inc. 5000 lijst van snelst groeiende bedrijven in Amerika voor acht opeenvolgende jaren.

EDC is toegewijd om kinderen te voorzien van kwaliteitsboeken die hen inspireren om te leren en hen helpen om hun volledige potentieel te bereiken. De missie van het bedrijf is om kinderen te voorzien van boeken die boeiend, educatief en onderhoudend zijn, en om ouders en leerkrachten te helpen bij het creëren van een liefde voor lezen bij kinderen. EDC werkt ook samen met scholen en bibliotheken om kinderen in nood van boeken te voorzien.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Communicatiediensten
Industrieën:
Uitgeverij
Ticker:
EDUC
CIK:
0000031667
ISIN:
US2814791057
Website:
https://www.edcpub.com
Telefoon:
918 622 4522
Herkomst:
United States
Medewerkers:
166