Denison Mines Corp.

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
2,02 US$
Open:
2,05 US$
Vorige sluiten:
2,03 US$
Dagbereik:
1,98 US$ - 2,09 US$
Jaarbereik:
0,99 US$ - 2,25 US$
Winst per aandeel:
0,07
Koers-winstverhouding:
28,86
52 weken Prijsvork:
1,95 US$
Volume:
12.145.750,00 US$
Gemiddeld volume:
14.535.396,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Denison Mines Corp.

Denison Mines Corp. logo

Denison Mines Corp. is een in Toronto gevestigd uraniumexploratie- en ontwikkelingsbedrijf dat sinds 1997 actief is. Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met de verwerving, exploratie, ontwikkeling, winning, verwerking, verkoop van en investeringen in uraniumeigendommen in Canada. Het vlaggenschip van Denison is het Wheeler River uraniumproject in het Athabasca Basin in het noorden van Saskatchewan, waarvan het 95% bezit.

Het bedrijf exploiteert twee andere uraniumeigendommen in het Athabasca-bekken. Het McClean Lake-project is een joint venture met Orano Canada Inc. en het Midwest-project is een joint venture met Cameco Corporation. Denison heeft ook belangen in de uraniumprojecten Waterbury Lake, North Thelon en Mann Lake in het Athabasca-bekken.

Naast zijn exploratie- en ontwikkelingsactiviteiten in Canada heeft Denison een belang van 22,5% in de Roughrider-afzetting in het Patterson Lake-gebied van het Athabasca-bekken. Denison heeft ook een belang van 60% in de Midwest en J Zone afzettingen op het Waterbury Lake eigendom.

De bedrijfsstrategie van Denison is om een toonaangevend uraniumbedrijf te worden door de ontwikkeling en verwerving van uraniumprojecten in het Athabasca-bekken. Het bedrijf richt zich op het verkennen en ontwikkelen van zijn bestaande projecten, het bevorderen van zijn exploratieprojecten en het identificeren van nieuwe mogelijkheden. Denison werkt actief aan de uitbreiding van zijn exploratieportefeuille en evalueert momenteel een aantal potentiële overnames.

Het bedrijf wordt geleid door president en CEO David Cates, die meer dan 20 jaar ervaring heeft in de uraniumindustrie. De raad van bestuur van Denison bestaat uit ervaren professionals uit de industrie, waaronder voormalig Cameco Corporation President en CEO Jerry Grandey, voormalig Cameco Corporation Senior Vice President en Chief Financial Officer Stephen S. Estey, en voormalig Cameco Corporation Vice President en Chief Operating Officer Tim Gitzel.

Denison Mines Corp. staat genoteerd aan de Toronto Stock Exchange onder het symbool “DML”, en maakt deel uit van de S&P/TSX Composite Index. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van meer dan $1 miljard en heeft een huidige aandelenkoers van ongeveer $1,20. Denison heeft een sterke financiële positie, met totale activa van $1,3 miljard en totale passiva van $106 miljoen.

Beurzen:
AMEX
Sector:
Energie
Industrieën:
Uranium
Ticker:
DNN
CIK:
1063259
ISIN:
CA2483561072
Website:
https://www.denisonmines.com
Telefoon:
14169791991
Herkomst:
Canada
Medewerkers:
65