The Walt Disney Company

Laatste koersupdate: 29 mei 24 23:00 GMT

Koers:
100,88 US$
Open:
101,76 US$
Vorige sluiten:
102,44 US$
Dagbereik:
100,77 US$ - 102,08 US$
Jaarbereik:
78,73 US$ - 123,74 US$
Winst per aandeel:
0,92
Koers-winstverhouding:
109,65
52 weken Prijsvork:
112,11 US$
Volume:
6.072.138,00 US$
Gemiddeld volume:
10.908.918,00 US$

Bedrijfsprofiel voor The Walt Disney Company

The Walt Disney Company logo

De Walt Disney Company is, samen met haar dochterondernemingen, wereldwijd actief als entertainmentbedrijf. Het is actief via twee segmenten, Disney Media en Entertainment Distribution; en Disney Parken, Belevenissen en Producten. Het bedrijf houdt zich bezig met de productie en distributie van film- en afleveringstelevisie-inhoud en exploiteert televisie-uitzendnetwerken onder de merknamen ABC, Disney, ESPN, Freeform, FX, Fox, National Geographic en Star; en studio’s die films produceren onder de merknamen Walt Disney Pictures, Twentieth Century Studios, Marvel, Lucasfilm, Pixar en Searchlight Pictures. Het biedt ook direct-to-consumer streamingdiensten aan via Disney+, Disney+ Hotstar, ESPN+, Hulu en Star+; verkoop/licentie van film- en televisie-inhoud aan derden en video-on-demand abonnementsdiensten; theater-, home entertainment- en muziekdistributiediensten; enscenering en licentiëring van live entertainment evenementen; en postproductiediensten door Industrial Light & Magic en Skywalker Sound. Daarnaast exploiteert het bedrijf themaparken en resorts, zoals Walt Disney World Resort in Florida; Disneyland Resort in Californië; Disneyland Parijs; Hong Kong Disneyland Resort; en Shanghai Disney Resort; Disney Cruise Line, Disney Vacation Club, National Geographic Expeditions, en Adventures by Disney alsmede Aulani, een Disney-resort en spa in Hawaï; geeft zijn intellectuele eigendom in licentie aan een derde partij voor de exploitatie van het Tokyo Disney Resort; en levert consumentenproducten, waaronder licenties op handelsnamen, personages, visuele, literaire en andere IP voor gebruik in merchandise, gepubliceerd materiaal en games. Verder verkoopt het merkartikelen via de detailhandel, online en groothandel; en ontwikkelt en publiceert het boeken, stripboeken en tijdschriften. De Walt Disney Company werd opgericht in 1923 en is gevestigd in Burbank, Californië.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Communicatiediensten
Industrieën:
Amusement
Ticker:
DIS
CIK:
1744489
ISIN:
US2546871060
Website:
https://www.thewaltdisneycompany.com
Telefoon:
818 560 1000
Herkomst:
United States
Medewerkers:
171.600

The Walt Disney Company Nieuws

Koop 3 februari-honden van de Dow, bekijk er 2 meer

Koop 3 februari-honden van de Dow, bekijk er 2 meer

Seeking Alpha

"De Dow® [voegt een aandeel toe] als het bedrijf een uitstekende reputatie heeft, duurzame groei laat zien en interessant is voor een groot aantal beleggers. Sectorvertegenwoordiging.is ook een overweging." - Dow Jones & Co. De 10 met het hoogste rendement zijn de Dogs of the Dow van februari: KO, CSCO, AMGN, CVX, DOW, IBM, INTC, MMM, WBA en VZ, met een gemiddeld jaarlijks rendement van 4,41%.

The Walt Disney Company Persberichten

The walt disney company onderstreept kracht van bestuur en focus op waardecreatie, stuurt brief aan aandeelhouders

Burbank, calif. ( business wire ) de raad van bestuur van walt disney company ( nyse dis) heeft vandaag gereageerd op materiaal van de trian group. de raad van bestuur van disney is gericht op het leveren van duurzame waarde op LAN ge termijn en werkt er voortdurend aan om ervoor te zorgen dat hij bestaat uit de juiste mix van ervaring, vaardigheden en perspectieven om disney te leiden, met name in deze dynamische periode.

Trian wijst op de aanzienlijke waardevernietiging bij disney en de dringende behoefte aan verandering in de bestuurskamer van disney

New york ( business wire ) trian fund management, l. p. (" trian"), wiens beleggingsfondsen gezamenlijk ongeveer 9,4 miljoen gewone aandelen van the walt disney company ( nyse dis) (" disney" of het " bedrijf") bezitten ter waarde van ongeveer 1 miljardi, heeft een brief en proxy statement naar zijn mede aandeelhouders van disney gestuurd waarin wordt benadrukt dat

Trian nomineert nelson peltz voor verkiezing in disney board

New york ( business wire ) trian fund management, l. p. (" trian"), wiens beleggingsfondsen gezamenlijk ongeveer 9,4 miljoen gewone aandelen van the walt disney company ( nyse dis) (" disney" of het " bedrijf") bezitten ter waarde van ongeveer 900 miljoeni, zal morgen een voorlopige proxyverklaring indienen bij de securities and exchange commission voor de verkiezing van nelson peltz, zijn chief executive officer en stichtend vennoot, in de raad van bestuur van disney tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 2023.

Mark parker wordt benoemd tot voorzitter van de walt disney company

Burbank, calif. ( business wire ) de raad van bestuur van walt disney company ( nyse dis) heeft aangekondigd dat hij onafhankelijk bestuurder mark g. parker heeft gekozen als voorzitter van de raad, met ingang van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. mr. parker, zeven jaar lid van de disney board en executive chairman van nike, inc., zal susan e. arnold opvolgen, die zich niet herkiesbaar stelt op grond van de termijnlimiet van 15 jaar onder disney' s board tenure policy. als gevolg hiervan zal de omvang van de raad van bestuur worden teruggebracht tot 11 leden.

Disney debuteert gedenkwaardige reeks wereldwijde productsamenwerkingen om 100 jaar disney te vieren

Burbank, calif. ( business wire ) als de walt disney company zijn 100 ste verjaardag viert in 2023, zullen disney consumer products, games en publishing spannende nieuwe collecties en ervaringen onthullen om 100 jaar disney wonder te vieren. 2023 viert de verhalenvertellers die generaties LAN g het wonder en de magie van disney hebben gebracht, en de fans en gezinnen die disney de afgelopen 100 jaar in hun hart hebben gesloten. iedereen kan zijn favoriete momenten delen met behulp van # sharethewonder en # disney100.

Disney beveelt aandeelhouders aan mini bod van trc capital investment af te wijzen

Burbank, calif. ( business wire ) de walt disney company ( nyse dis) heeft onlangs vernomen dat trc capital investment corp. ( trc) een ongevraagd mini aanbod heeft gedaan voor de aankoop van maximaal 1.500.000 aandelen disney common stock, en heeft, volgens een persbericht van trc van 28 DEC ember 2022 ( het trc persbericht), de voorwaarden van dat aanbod gewijzigd om de te betalen biedprijs te verlagen tot 85,00 per aandeel, in plaats van een eerdere biedprijs van 89,15 per aandeel.

De raad van bestuur van the walt disney company benoemt robert a. iger tot chief executive officer

Burbank, calif. ( business wire ) de walt disney company ( nyse dis) kondigde vandaag aan dat robert a. iger met onmiddellijke ingang terugkeert om disney te leiden als chief executive officer. mr. iger, die meer dan vier DEC ennia bij het bedrijf heeft gewerkt, waarvan 15 jaar als ceo, heeft ermee ingestemd om twee jaar LAN g ceo van disney te zijn, met een mandaat van de raad van bestuur om de strategische richting voor hernieuwde groei te bepalen en nauw samen te werken met de raad van bestuur bij het ontwikkelen van een opvolger om het bedrijf aan het einde van zijn termijn te leiden. mr. iger volgt bob CHAP ek op, die zijn functie heeft neergelegd.

Walt disney world selecteert ontwikkelaar voor 80 hectare aan betaalbare en bereikbare woningen in centraal florida

De michaels organisatie, een prominente ontwikkelaar met gemeenschapswoningen in meer dan 35 staten, gaat meer dan 1300 eenheden bouwen, bezitten en exploiteren op het LAN d van disney in het zuidwesten van orange county, florida. lake buena vista, fla.

Sinclair broadcast group, inc. en disney media & entertainment distribution kondigen verlengingen aan van abc affiliatie overeenkomsten tot 2026

Baltimore & new york ( business wire) sinclair broadcast group, inc. ( nasdaq sbgi) en disney media & entertainment distribution ( nyse dis) hebben vandaag een meerjarige overeenkomst aangekondigd die de abc filialen van alle sinclair zenders verlengt tot 2026.

Walt disney world resort biedt magische vakantie ervaringen voor het hele gezin

Lake buena vista, fla. , oct. 5, 2022 prnewswire het is ( bijna) de mooiste tijd van het jaar, en de vakantievreugde hangt al in de lucht in het walt disney world resort.