DiDi Global Inc.

Laatste koersupdate: 20 feb. 24 22:59 GMT

Koers:
3,66 US$
Open:
3,69 US$
Vorige sluiten:
3,77 US$
Dagbereik:
3,65 US$ - 3,76 US$
Jaarbereik:
2,48 US$ - 4,57 US$
Winst per aandeel:
-0,12
Koers-winstverhouding:
-30,50
52 weken Prijsvork:
3,71 US$
Volume:
2.393.483,00 US$
Gemiddeld volume:
4.628.391,00 US$

Bedrijfsprofiel voor DiDi Global Inc.

DiDi Global Inc. logo

DiDi Global Inc. is een toonaangevend mobiliteitstechnologieplatform dat ride-hailing en andere diensten aanbiedt in de Volksrepubliek China, Brazilië, Mexico en andere landen over de hele wereld. Het bedrijf werd opgericht in 2012, heeft zijn hoofdkantoor in Beijing, China en stond vroeger bekend als Xiaoju Kuaizhi Inc. DiDi Global Inc. is het grootste ride-hailing bedrijf ter wereld, met meer dan 550 miljoen gebruikers en 31 miljoen chauffeurs op zijn platforms. DiDi biedt een scala aan diensten, waaronder ride-hailing, taxi hailing, chauffeursdiensten, lift- en andere vormen van gedeelde mobiliteitsdiensten; auto-oplossingen zoals leasing, tanken, onderhoud en reparatiediensten; het leasen van elektrische voertuigen; en fiets- en e-bike sharing, stadsvervoer, voedselbezorging en financiële diensten.

Het bedrijf is sinds de oprichting aanzienlijk gegroeid en behaalde in 2021 een waardering van $70 miljard, waarmee het een van de meest waardevolle technologiebedrijven ter wereld is. DiDi heeft ook aanzienlijke investeringen gedaan in technologie en innovatie, waaronder de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en machine learning mogelijkheden, evenals het gebruik van big data om zijn diensten te verbeteren. Daarnaast heeft DiDi zwaar geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, met zijn R&D-teams die werken aan projecten zoals autonoom rijden, elektrische voertuigen en andere geavanceerde technologieën.

DiDi heeft ook een aantal strategische overnames gedaan, zoals de aankoop van het in Brazilië gevestigde ride-hailing bedrijf 99 in 2018 en de overname van het in Mexico gevestigde ride-hailing bedrijf Cornershop in 2019. Deze overnames hebben DiDi in staat gesteld zijn aanwezigheid in Brazilië en Mexico uit te breiden en toegang te krijgen tot nieuwe technologieën en diensten.

DiDi zet zich ook in voor duurzaamheid en heeft een aantal initiatieven geïmplementeerd om zijn milieueffect te verminderen. Deze omvatten het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, de ontwikkeling van elektrische voertuigen en het gebruik van gerecyclede materialen. Het bedrijf heeft ook een partnerschap met andere organisaties om groene mobiliteitsoplossingen te bevorderen, zoals zijn partnerschap met het World Resources Institute om een wereldwijde groene mobiliteitsindex te ontwikkelen.

DiDi zet zich in om veilige en beveiligde diensten aan zijn klanten te bieden en heeft een aantal veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd, zoals achtergrondcontroles voor chauffeurs, realtime tracking van ritten en 24/7 klantenservice. Het bedrijf heeft ook een toegewijd team van veiligheidsexperts die continu werken aan het verbeteren van zijn diensten.

Over het algemeen is DiDi Global Inc. een toonaangevend mobiliteitstechnologieplatform dat zich inzet om veilige, beveiligde en duurzame diensten aan zijn klanten over de hele wereld te bieden. Met zijn innovatieve technologie, strategische overnames en inzet voor duurzaamheid, is DiDi goed gepositioneerd om zijn aanwezigheid uit te breiden en de weg te leiden in de wereldwijde mobiliteitsindustrie.

Beurzen:
PNK
Sector:
Technologie
Industrieën:
Software
Ticker:
DIDIY
CIK:
0001764757
ISIN:
US23292E1082
Website:
https://www.didiglobal.com
Telefoon:
86 10 8304 3181
Herkomst:
China
Medewerkers:
20.870