Vinci SA

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 18:35 GMT

Koers:
112,30 €
Open:
112,20 €
Vorige sluiten:
111,95 €
Dagbereik:
112,05 € - 114,40 €
Jaarbereik:
98,49 € - 120,62 €
Winst per aandeel:
8,18
Koers-winstverhouding:
13,73
52 weken Prijsvork:
116,52 €
Volume:
987.447,00 €
Gemiddeld volume:
701.448,00 €

Bedrijfsprofiel voor Vinci SA

Vinci SA logo

VINCI SA, opgericht in 1899 en met hoofdkantoor in Nanterre, Frankrijk, is een multinationale onderneming die actief is in de sectoren concessies, energie en bouw. Het segment concessies van het bedrijf exploiteert snelwegconcessies met een netwerk van 4.419 kilometer in Frankrijk; 45 luchthavens; 4.437 kilometer autowegen; snelwegen, spoorwegen en 4 stadions, en exploiteert luchthavens in Frankrijk en in 11 andere landen. Daarnaast biedt het segment concessies ook diensten aan zoals vastgoedontwikkeling voor woningen en commercieel vastgoed, alsmede vastgoeddiensten en beheerde woningen.

Het energiesegment van het bedrijf levert diensten aan de sectoren industrie, infrastructuur, faciliteitenbeheer en informatie- en communicatietechnologie. De in dit segment aangeboden diensten omvatten engineering, inkoop en bouwdiensten in de energiesector, en productie- en energiegerelateerde diensten, alsmede diensten voor de ontwikkeling van concessieprojecten voor hernieuwbare energie.

Het bouwsegment van het bedrijf biedt zijn expertise aan in het ontwerpen en uitvoeren van projecten met algemene aannemerscapaciteiten; werken in verband met geotechniek en bouwkunde, digitale technologie, nucleaire of hernieuwbare thermische energie. Het bouwsegment richt zich ook op specifieke zakelijke gebieden zoals gebouwen, civiele techniek en infrastructuur in een specifiek geografisch gebied.

VINCI SA is actief in vele landen waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Albanië, Wit-Rusland, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Estland, Hongarije, Kosovo, Letland, Litouwen, Macedonië, Moldavië, Montenegro, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Oekraïne, Portugal, Noord-Amerika, Midden- en Zuid-Amerika, Afrika, Rusland, Azië-Pacific, het Midden-Oosten en andere Europese landen.

In de voorhoede van innovatie heeft VINCI SA een reputatie opgebouwd als leider in de bouwsector. Ze investeren voortdurend in de ontwikkeling van innovatieve technologieën en oplossingen voor de sector, zoals hun Autonomous Jobsite™ en Augmented Reality Toolbox™. VINCI SA heeft ook geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, met als doel slimmere bouwoplossingen te creëren en de milieu-impact van hun projecten te verminderen. Hun groene initiatief omvat ook de lancering van hun eigen koolstofcompensatieprogramma voor hun wereldwijde bouwprojecten.

Beurzen:
EURONEXT
Sector:
Industrie
Industrieën:
Techniek & Constructie
Ticker:
DG.PA
ISIN:
FR0000125486
Website:
https://www.vinci.com
Telefoon:
33 1 57 98 61 00
Herkomst:
France
Medewerkers:
260.000