Celyad Oncology SA

Laatste koersupdate: 18 mei 23 23:00 GMT

Koers:
0,47 US$
Open:
0,52 US$
Vorige sluiten:
0,54 US$
Dagbereik:
0,47 US$ - 0,53 US$
Jaarbereik:
0,15 US$ - 3,07 US$
Winst per aandeel:
-1,47
Koers-winstverhouding:
-0,32
52 weken Prijsvork:
0,66 US$
Volume:
48.998,00 US$
Gemiddeld volume:
18.057,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Celyad Oncology SA

Celyad Oncology SA logo

Celyad Oncology SA is een klinisch biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontdekking en ontwikkeling van chimerische antigeen receptor T (CAR-T) celtherapieën voor de behandeling van kanker. Zijn belangrijkste productkandidaten zijn onder meer CYAD-101, een allogene CAR-T-kandidaat die zich in de klinische fase 1b bevindt voor de behandeling van uitgezaaide colorectale kanker; CYAD-211, een short hairpin RNA (shRNA)-gebaseerde allogene CAR-T-kandidaat, die zich in de klinische fase 1 bevindt om terugkerende / refractaire multipel myeloom te behandelen; en CYAD-02, een autologe CAR-T-kandidaat die zich in de klinische fase 1 bevindt voor de behandeling van terugkerende of refractaire acute myeloïde leukemie en myelodysplastische syndromen. Daarnaast omvat de preklinische kandidaat van het bedrijf CYAD-203, een niet-genetisch bewerkte allogene CAR-T-kandidaat om het cytokine interleukine-18 te co-expresseren met natuurlijke killer group 2D-liganden (NKG2D) voor de behandeling van vaste tumoren.

Celyad Oncology SA heeft een aantal strategische partnerschappen en samenwerkingsverbanden om haar onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen te ondersteunen. Het heeft een licentieovereenkomst met Novartis International AG met betrekking tot de Amerikaanse patenten met betrekking tot allogene CAR-T-cellen; en onderzoeks- en ontwikkelingssamenwerking, en licentieovereenkomsten met Horizon Discovery Group plc voor het gebruik van zijn shRNA-technologie om een tweede niet-genetisch bewerkt allogen platform te genereren.

Het bedrijf heeft ook een aantal samenwerkingsverbanden opgezet met toonaangevende academische instellingen en onderzoeksorganisaties om zijn onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen verder te bevorderen. Celyad Oncology SA heeft een samenwerking met de Universiteit van Leuven, België, om CAR-T-therapieën te ontwikkelen en te evalueren in preklinische modellen. Het heeft ook een samenwerking met de Universiteit van Maastricht, Nederland, om CAR-T-therapieën te ontwikkelen voor de behandeling van vaste tumoren. Daarnaast heeft het bedrijf samenwerkingsverbanden met de Universiteit van Oxford, VK, en de Universiteit van Michigan, VS, om de veiligheid en werkzaamheid van zijn CAR-T-therapieën in klinische proeven te evalueren.

Celyad Oncology SA werd opgericht in 2004 en heeft zijn hoofdkantoor in Mont-Saint-Guibert, België. Het bedrijf was voorheen bekend als Celyad SA en veranderde zijn naam in Celyad Oncology SA in juni 2020. Het bedrijf is genoteerd aan Euronext Brussel en Euronext Parijs onder het ticker symbool CYAD.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Gezondheidszorg
Industrieën:
Biotechnologie
Ticker:
CYAD
CIK:
1637890
ISIN:
US1512052002
Website:
https://www.celyad.com
Telefoon:
32 1 039 41 00
Herkomst:
Belgium
Medewerkers:
35