Churchill Capital Corp V

Laatste koersupdate: 16 okt. 23 22:59 GMT

Koers:
10,39 US$
Open:
10,39 US$
Vorige sluiten:
10,38 US$
Dagbereik:
10,39 US$ - 10,40 US$
Jaarbereik:
9,90 US$ - 11,00 US$
Winst per aandeel:
0,11
Koers-winstverhouding:
94,50
52 weken Prijsvork:
10,36 US$
Volume:
23.023,00 US$
Gemiddeld volume:
51.710,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Churchill Capital Corp V

Churchill Capital Corp V logo

Churchill Capital Corp V is een special purpose acquisition company (SPAC), opgericht in 2020, met als doel een fusie, aandelenruil, overname van activa, aankoop van aandelen, reorganisatie of soortgelijke bedrijfscombinatie met een of meer bedrijven tot stand te brengen. Het SPAC is gericht op het nastreven van een combinatie met een bedrijf met leiderschap, strategieën en technologieën die beloven segmenten van industrieën te ontwrichten en opnieuw te definiëren, en waarde op lange termijn te creëren.

Het SPAC wordt geleid door een ervaren team van management en bestuurders met uiteenlopende achtergronden en disciplines. Zij hebben een grondige kennis van wereldwijde kapitaalmarkten, SaaS- en softwarebedrijven en risicokapitaal. De ervaring van het management in de sector omvat functies bij talrijke bedrijven en fondsen, waaronder Microsoft, Goldman Sachs, Morgan Stanley en Qualcomm Ventures.

De raad van bestuur van de SPAC bestaat uit zeer ervaren en gerespecteerde veteranen uit de sector, die uitgebreide ervaring in de sector en een grondig begrip van de wereldwijde kapitaalmarkten meebrengen. Onder de leden bevinden zich twee medeoprichters en een voormalig CEO van Pozible, een wereldwijd crowdfundingplatform; een CEO van een software-as-a-service (SaaS) merchant banking bedrijf; een managing director bij een groot bedrijf in beveiligingssoftware; en een venture partner bij een venture capital bedrijf gespecialiseerd in technologie-investeringen in een vroeg stadium in Azië.

De volledige dochteronderneming van de SPAC, Churchill Capital Corp V Ventures Ltd., richt zich op het creëren van waarde door middel van investeringen in technologiebedrijven in een vroeg stadium. Het bedrijf heeft een wereldwijd bereik, met investeringen en partnerschappen in de VS, Europa en Azië, waaronder bedrijven in de sectoren e-commerce, gezondheidszorg, digitale media, kunstmatige intelligentie en blockchain.

Churchill Capital Corp V heeft onlangs ook maatregelen genomen om haar corporate governance-structuur te versterken door een uitgebreid corporate governance-programma op te stellen en een onafhankelijk auditcomité te vormen. Deze commissie is belast met het toezicht op de herziening en beoordeling van de financiële verslaglegging, de interne controlesystemen en het beleid en de procedures voor risicobeheer en naleving van de regels van de SPAC.

Het bedrijf staat genoteerd aan de Nasdaq onder het symbool CCCV en heeft een huidige marktkapitalisatie van $323 miljoen. Vanaf juli 2020 had Churchill Capital Corp V $ 246 miljoen opgehaald via een particuliere investering in openbaar vermogen (PIPE).

Beurzen:
NYSE
Sector:
Financiële diensten
Industrieën:
Shell Bedrijven
Ticker:
CCV
CIK:
1812234
ISIN:
US17144T1079
Website:
https://v.churchillcapitalcorp.com
Telefoon:
212 380 7500
Herkomst:
United States
Medewerkers:
0