Koninklijke Brill NV

Laatste koersupdate: 27 mrt. 24 13:53 GMT

Koers:
27,40 €
Open:
27,40 €
Vorige sluiten:
27,40 €
Dagbereik:
27,40 € - 27,40 €
Jaarbereik:
18,60 € - 27,80 €
Winst per aandeel:
-2,40
Koers-winstverhouding:
-11,42
52 weken Prijsvork:
27,36 €
Volume:
50,00 €
Gemiddeld volume:
404,00 €

Bedrijfsprofiel voor Koninklijke Brill NV

Koninklijke Brill NV logo

Koninklijke Brill NV, ook bekend als Brill, is een academische uitgeverij, opgericht in 1683 in Nederland. Zij is uitgegroeid tot een van ’s werelds toonaangevende internationale uitgeverijen met vestigingen in Europa, de Verenigde Staten, Azië en China. Brill is gespecialiseerd in de geestes- en sociale wetenschappen, internationaal recht en bepaalde gebieden van de wetenschappen. Het bedrijf publiceert jaarlijks meer dan 1.200 boeken en 200 tijdschriften, alsmede naslagwerken en primaire bronnen. Het bedrijf distribueert ook zijn e-versies van boeken, tijdschriften en primair bronnenmateriaal rechtstreeks via zijn website, brill.com, alsook via platforms van derden en directe verkoop.

Brill heeft een indrukwekkende portefeuille met titels op het gebied van Afrikaanse studies, Amerikaanse studies, het Oude Nabije Oosten en Egypte, kunstgeschiedenis, Aziatische studies, Bijbelse studies, boekgeschiedenis, cartografie, klassieke studies, onderwijs, geschiedenis, Joodse studies, talen en taalkunde, literatuur en culturele studies, mediastudies, Midden-Oosten en Islamitische studies, filosofie, religieuze studies, Slavische en Euraziatische studies, sociale wetenschappen, theologie, wereldchristendom, mensenrechten en humanitair recht, internationaal recht, internationale betrekkingen, wetenschap en biologie. Het organiseert ook een reeks evenementen en symposia over de hele wereld op gebieden die verband houden met zijn publicatieactiviteiten.

In 2020 verwierf Brill ISD, een internationale wetenschappelijke uitgeversgroep gevestigd in Duitsland, waardoor haar aanwezigheid in de biomedische en levenswetenschappen werd uitgebreid. ISD houdt zich bezig met het publiceren van peer-reviewed tekstboeken, naslagwerken, monografieën en tijdschriften. Door de overname is het geografische bereik van Brill uitgebreid met kantoren in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, India, China, Zuid-Afrika en Brazilië. Tegelijkertijd is Brill een strategisch partnerschap aangegaan met Routledge, een belangrijke internationale uitgever, om samen wetenschappelijke boeken in de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen uit te geven. Deze overeenkomst markeert de eerste grote stap van Brill in de wereld van de academische uitgeverij.

Het bedrijf streeft ernaar publicaties en diensten van hoge kwaliteit te leveren aan de wetenschappelijke gemeenschap. Door haar inzet voor open access publiceert Brill talrijke tijdschriften en monografieën onder een open access licentie. Dit maakt onbeperkte toegang tot deze materialen mogelijk, waardoor onderzoekers wereldwijd nieuwe ontdekkingen en inzichten kunnen ontwikkelen. Brill werkt ook samen met verschillende stichtingen en organisaties, zoals UNESCO en de Europese Commissie, om de publicatie van wetenschappelijke teksten te bevorderen en de toegang tot onderzoeksresultaten te vergroten.

Beurzen:
AMS
Sector:
Communicatiediensten
Industrieën:
Uitgeverij
Ticker:
BRILL.AS
ISIN:
NL0000442523
Website:
https://brill.com
Telefoon:
31 71 535 3500
Herkomst:
Netherlands
Medewerkers:
188