boohoo group plc

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 19:07 GMT

Koers:
33,62 £
Open:
33,00 £
Vorige sluiten:
33,24 £
Dagbereik:
33,00 £ - 34,38 £
Jaarbereik:
27,77 £ - 53,74 £
Winst per aandeel:
-0,07
Koers-winstverhouding:
-4,80
52 weken Prijsvork:
35,15 £
Volume:
4.285.625,00 £
Gemiddeld volume:
5.159.853,00 £

Bedrijfsprofiel voor boohoo group plc

boohoo group plc logo

Boohoo Group Plc is een van ’s werelds grootste online moderetailers, die klanten de nieuwste modetrends biedt. Boohoo werd in 2006 opgericht door Mahmud Kamani en Carol Kane, heeft zijn hoofdkantoor in Manchester, Verenigd Koninkrijk, en bedient klanten in meer dan 200 landen. Boohoo werkt volgens het principe “iedereen moet zich kunnen uiten door middel van mode” en biedt kleding aan voor zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van 16-45 jaar. Het kledingassortiment van Boohoo omvat jurken, feestkleding, denim, gebreide kleding, jeans, topjes en jasjes, actieve kleding, jumpsuits, rokken, playsuits en lingerie, evenals schoenen, accessoires en schoonheidsproducten.

Wat Boohoo Group Plc uniek maakt, is dat het een aantal dochtermerken bezit en exploiteert, waaronder Boohoo, BoohooMAN, PrettyLittleThing, Nasty Gal, MissPap, Karen Millen, Coast, Oasis, Warehouse, Dorothy Perkins, Wallis, Burton en Debenhams. Daarnaast exploiteert de onderneming een aantal winkels in het Verenigd Koninkrijk en Europa, waaronder de Boohoo-vlaggenschipwinkel in Londen.

Boohoo Group Plc heeft sinds haar oprichting een uitzonderlijke groei doorgemaakt en haar jaarlijkse omzet is gestegen van 60 miljoen pond in 2009 tot meer dan 900 miljoen pond in 2020. Het bedrijf heeft zijn activiteiten ook wereldwijd uitgebreid en de internationale markten zijn nu goed voor bijna 50% van de totale omzet. Het succes van Boohoo wordt grotendeels toegeschreven aan haar inzet voor klantenservice en haar vermogen om snel te reageren op veranderingen in de mode-industrie. Het bedrijf zorgt ervoor dat zijn producten altijd up-to-date zijn met de laatste trends, en met zijn agressieve marketingcampagnes bereikt het klanten van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking.

Boohoo Group Plc streeft er voortdurend naar de concurrentie voor te blijven en heeft onlangs geïnvesteerd in twee nieuwe wereldwijde hoofdkantoren, een in Londen en een in Los Angeles, om haar aanwezigheid internationaal verder te vergroten. Het bedrijf investeert ook fors in technologie en lanceerde vorig jaar een app die producten samenstelt en aanbeveelt aan klanten op basis van hun smaak. De app is een groot succes en heeft de reputatie van Boohoo als innovatieve leider in de online modedetailhandel verder versterkt. Het succes van Boohoo heeft zich vertaald in de aandelenkoers, die sinds het beursdebuut in 2014 met meer dan 3400% is gestegen.

Beurzen:
LSE
Sector:
Cyclische consument
Industrieën:
Detailhandel via internet
Ticker:
BOO.L
ISIN:
JE00BG6L7297
Website:
https://www.boohooplc.com
Telefoon:
Herkomst:
United Kingdom
Medewerkers:
5.720