Bristol-Myers Squibb Company

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
47,84 US$
Open:
48,44 US$
Vorige sluiten:
48,26 US$
Dagbereik:
47,70 US$ - 48,55 US$
Jaarbereik:
47,58 US$ - 70,94 US$
Winst per aandeel:
3,86
Koers-winstverhouding:
12,39
52 weken Prijsvork:
51,13 US$
Volume:
9.948.796,00 US$
Gemiddeld volume:
15.961.361,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Bristol-Myers Squibb Company

Bristol-Myers Squibb Company logo

Bristol-Myers Squibb Company (BMS) is een Amerikaans biofarmaceutisch bedrijf dat wereldwijd een breed scala aan biofarmaceutische producten ontdekt, ontwikkelt, in licentie geeft, produceert en op de markt brengt. BMS heeft zijn hoofdkantoor in New York en is wereldwijd sterk vertegenwoordigd met productie-, onderzoeks- en ontwikkelingslocaties in verschillende landen.

BMS werd opgericht in 1887 toen twee mannen, William McLaren Bristol en John Ripley Myers, een partnerschap vormden om geneesmiddelen op de markt te brengen. BMS heette oorspronkelijk Bristol-Myers Company. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler in de biofarmaceutische industrie en heeft het belangrijke bijdragen geleverd aan de wereld van de gezondheidszorg.

BMS biedt een portefeuille van geneesmiddelen voor een breed scala aan ernstige ziekten, waaronder hematologie, oncologie, hart- en vaatziekten, immunologie, fibrotische ziekten, neurowetenschappen en covidi-ziekten. Enkele van de meest opvallende producten van BMS zijn Revlimid, een oraal immunomodulerend geneesmiddel voor de behandeling van multipel myeloom; Eliquis, een orale remmer voor vermindering van het risico op beroerte/systemische embolie bij NVAF, en voor de behandeling van DVT/PE; Opdivo voor indicaties tegen kanker; Pomalyst/Imnovid voor patiënten met multipel myeloom; en Orencia voor volwassen patiënten met actieve RA en psoriatische artritis. Deze geneesmiddelen worden verkocht via grote farmaceutische groothandelaren, distributeurs, ziekenhuizen, klinieken en overheidsinstellingen.

Naast de ontwikkeling van geneesmiddelen neemt BMS ook actief deel aan innovatieve onderzoeks- en ontwikkelingsinitiatieven en werkt het samen met toonaangevende instellingen om haar baanbrekende werk te ondersteunen. Het bedrijf heeft aanzienlijke investeringen gedaan in de ontwikkeling van nieuwe technologieën, zoals genomische sequencing, computermodellen en gegevensanalyse, om zijn geneesmiddelen te verbeteren en zijn klanten betere oplossingen te bieden. Het is ook sterk betrokken bij klinisch onderzoek en heeft verschillende lopende klinische proeven in verschillende landen.

BMS zet zich in voor betere resultaten voor patiënten en een betere wereldgezondheid en heeft belangrijke bijdragen geleverd in de strijd tegen ernstige ziekten. Het bedrijf blijft nieuwe behandelingen en technologieën ontwikkelen om ’s werelds zwaarste gezondheidsproblemen aan te pakken en de beste zorg voor haar klanten te garanderen.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Gezondheidszorg
Industrieën:
Fabrikanten van geneesmiddelen
Ticker:
BMY
CIK:
0000014272
ISIN:
US1101221083
Website:
https://www.bms.com
Telefoon:
212 546 4000
Herkomst:
United States
Medewerkers:
32.200