Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft

Laatste koersupdate: 18 jul. 24 18:35 GMT

Koers:
91,32 €
Open:
90,18 €
Vorige sluiten:
89,70 €
Dagbereik:
90,00 € - 91,78 €
Jaarbereik:
86,54 € - 115,35 €
Winst per aandeel:
16,78
Koers-winstverhouding:
5,44
52 weken Prijsvork:
91,76 €
Volume:
945.313,00 €
Gemiddeld volume:
1.073.936,00 €

Bedrijfsprofiel voor Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft

Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft logo

Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft, beter bekend als BMW Group, is een multinationale onderneming en fabrikant van auto’s en motorfietsen, gevestigd in München, Duitsland. Het wordt ook beschouwd als een van de toonaangevende Duitse luxe-autofabrikanten en behoort samen met Volkswagen en Daimler AG tot de “Grote Drie”. BMW Group is het moederbedrijf van BMW en Mini, dat auto’s en motorfietsen produceert, evenals andere autodiensten en -producten. BMW Group biedt ook financiële diensten aan en heeft verschillende dochterondernemingen die autogerelateerde producten op de markt brengen, zoals BMW bank en BMW Financial services.

Het bedrijf heeft een lange geschiedenis met zijn oprichting in 1916. Destijds richtte het zich op de productie van vliegtuigmotoren, en in 1923 begon het met de productie van auto’s. Hoewel het bedrijf in het begin van de jaren dertig met ernstige financiële en arbeidsproblemen werd geconfronteerd, kon het kort na de Tweede Wereldoorlog een belangrijke autofabrikant in Europa worden. Halverwege de jaren vijftig begon het bedrijf ook motorfietsen te produceren, wat sindsdien een hoeksteen van het productassortiment van het bedrijf is gebleven.

Tegenwoordig is de BMW Group wereldwijd prominent aanwezig met een verkoop in 2020 van 2,2 miljoen voertuigen, waarmee het bedrijf het elfde grootste autobedrijf ter wereld is geworden. In hetzelfde jaar rapporteerde het bedrijf een omzet van 104,2 miljard euro, waarmee het het grootste premium autobedrijf is. Met een reputatie voor het produceren van kwaliteitsvoertuigen is BMW Group uitgegroeid tot een belangrijke speler in de wereldwijde auto-industrie en is het verantwoordelijk geweest voor vele technologische innovaties, zoals de introductie van actieve vering in de BMW 7-serie, het lichtgewicht aluminium chassis van de BMW i3 en de introductie van de eerste turbobenzinemotor in de BMW 5-serie.

De BMW Group heeft ook een sterke betrokkenheid bij duurzaamheid met investeringen in hernieuwbare bronnen, elektrische voertuigen en autonoom rijden technologie, waardoor ze een van de belangrijkste leiders in de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologieën. Ze streven ernaar om in 2030 klimaatneutraal te zijn en zijn van plan om de emissies in totaal met 30% te verminderen ten opzichte van 2020. Als onderdeel van hun “Visionary Mobility” programma, ontwikkelen zij ook alternatieve aandrijfsystemen, zoals waterstof aangedreven brandstofcelvoertuigen en een elektronische autodeeldienst om een duurzamere toekomst mogelijk te maken.

Beurzen:
XETRA
Sector:
Cyclische consument
Industrieën:
Autofabrikanten
Ticker:
BMW.DE
ISIN:
DE0005190003
Website:
https://www.bmwgroup.com
Telefoon:
49 89 382 0
Herkomst:
Germany
Medewerkers:
118.909