Brown-Forman Corporation

Laatste koersupdate: 17 jun. 24 23:00 GMT

Koers:
44,19 US$
Open:
43,62 US$
Vorige sluiten:
43,66 US$
Dagbereik:
43,48 US$ - 44,42 US$
Jaarbereik:
42,00 US$ - 71,27 US$
Winst per aandeel:
2,14
Koers-winstverhouding:
20,65
52 weken Prijsvork:
47,28 US$
Volume:
2.700.366,00 US$
Gemiddeld volume:
2.057.196,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Brown-Forman Corporation

Brown-Forman Corporation logo

Brown-Forman Corporation is een Amerikaans alcoholisch drankenbedrijf dat verschillende alcoholische dranken produceert, distilleert, bottelt, importeert, exporteert, verhandelt en verkoopt. Het bedrijf, dat in 1870 werd opgericht door George Garvin Brown, heeft zijn hoofdkantoor in Louisville, Kentucky, en is actief in de Verenigde Staten, Duitsland, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Mexico en andere internationale markten. Het bedrijf is het grootste Amerikaanse drank- en wijnbedrijf ter wereld en de op drie na grootste leverancier van sterke dranken ter wereld.

De merkenportefeuille van het bedrijf omvat Jack Daniel’s, Reserve, Old Forester, Coopers’ Craft, Herradura, el Jimador, New Mix, Korbel Champagnes, Sonoma-Cutrer, Finlandia, GlenDronach, Benriach, Glenglassaugh, Chambord, Slane en Fords Gin. Brown-Forman verkoopt ook gebruikte vaten, whisky en wijn in bulk, en levert diensten voor het bottelen op contractbasis.

Brown-Forman heeft een lange geschiedenis van succes en is uitgegroeid tot een van de grootste en meest succesvolle bedrijven in de alcoholische drankenindustrie. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van meer dan 20 miljard dollar en is uitgeroepen tot een van de beste plaatsen om te werken in de Verenigde Staten. Het bedrijf staat ook bekend om zijn inzet voor duurzaamheid en verantwoord ondernemen en heeft voor zijn inspanningen op deze gebieden talrijke prijzen ontvangen.

Brown-Forman is ook betrokken bij talrijke filantropische initiatieven, waaronder het Jack Daniel’s Tennessee Honey Fund, dat financiële steun verleent aan organisaties die zich richten op het behoud en de bescherming van het milieu, en het Jack Daniel’s Music City Roots-programma, dat steun verleent aan lokale muziekprogramma’s in de Verenigde Staten.

Het bedrijf is ook een leider in de industrie op het gebied van innovatie en heeft in de loop der jaren een aantal nieuwe producten gelanceerd, waaronder Jack Daniel’s Tennessee Honey, Jack Daniel’s Tennessee Fire, Jack Daniel’s Tennessee Apple, Jack Daniel’s Tennessee Rye en Jack Daniel’s Single Barrel Select. Het bedrijf lanceerde onlangs ook een nieuwe lijn van premium sterke dranken genaamd “The Family of Jack,” die verschillende nieuwe expressies van Jack Daniel’s whisky omvat.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Consumenten defensief
Industrieën:
Dranken
Ticker:
BF-B
CIK:
14693
ISIN:
US1156372096
Website:
https://www.brown-forman.com
Telefoon:
502 585 1100
Herkomst:
United States
Medewerkers:
5.200