BioCryst Pharmaceuticals, Inc.

Laatste koersupdate: 12 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
4,77 US$
Open:
5,10 US$
Vorige sluiten:
5,10 US$
Dagbereik:
4,70 US$ - 5,16 US$
Jaarbereik:
4,45 US$ - 9,07 US$
Winst per aandeel:
-1,18
Koers-winstverhouding:
-4,04
52 weken Prijsvork:
5,29 US$
Volume:
4.525.350,00 US$
Gemiddeld volume:
3.061.308,00 US$

Bedrijfsprofiel voor BioCryst Pharmaceuticals, Inc.

BioCryst Pharmaceuticals, Inc. logo

BioCryst Pharmaceuticals, Inc. is een in 1986 opgericht biotechnologiebedrijf met hoofdkantoor in Durham, North Carolina. Het richt zich op de ontdekking, ontwikkeling en commercialisering van kleine molecuulgeneesmiddelen tegen menselijke auto-immuunziekten en infectieziekten. De producten van het bedrijf omvatten RAPIVAB en RAPIACTA (SSIV) voor de behandeling van acute ongecompliceerde griep en ORLADEYO voor de behandeling van erfelijk angio-oedeem.

BioCryst is ook betrokken bij de ontwikkeling van verschillende nieuwe kleine moleculegeneesmiddelen, waaronder BCX9930, een orale factor D-remmer die zich momenteel in fase II van het klinisch onderzoek bevindt voor complementgemedieerde ziekten, BCX9250, een orale activinereceptorachtige kinase-2-remmer die zich momenteel in fase I van het klinisch onderzoek bevindt voor Fibrodysplasia Ossificans Progressiva, en Galidesivir, een RNA-afhankelijke RNA-polymeraseremmer die zich in fase I van het klinisch onderzoek bevindt voor de behandeling van verschillende RNA-virussen, waaronder Marburg, gele koorts, Ebola en Zika.

Het bedrijf heeft samenwerkingsverbanden en licentierelaties met enkele van de toonaangevende farmaceutische bedrijven zoals Torii Pharmaceutical Co, Ltd., Seqirus UK Limited, Shionogi & Co, Ltd., Green Cross Corporation, Mundipharma International Holdings Limited en vele anderen. Bovendien is BioCryst betrokken bij samenwerkings- en licentieovereenkomsten met verschillende academische en overheidsinstellingen, waaronder het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, de Biomedical Advanced Research and Development Authority, het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services, de Universiteit van Alabama in Birmingham, het Albert Einstein College of Medicine van de Yeshiva University en Industrial Research, Ltd. (VS).

BioCryst werkt met een team van ervaren wetenschappers en professionals, die zich toeleggen op de ontdekking en ontwikkeling van nieuwe, levensreddende medicijnen met kleine moleculen. Het bedrijf is voortdurend op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om behandelingen te ontwikkelen voor minder bevoorrechte en moeilijk te behandelen ziekten. De focus op geavanceerd onderzoek maakt het mogelijk behandelingen te ontwikkelen voor aandoeningen die voorheen onbehandelbaar werden geacht. Bovendien streeft BioCryst ernaar toegang te bieden tot haar geneesmiddelen tegen een betaalbare prijs met als uiteindelijk doel de levenskwaliteit van haar patiënten te verbeteren.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Gezondheidszorg
Industrieën:
Biotechnologie
Ticker:
BCRX
CIK:
882796
ISIN:
US09058V1035
Website:
https://www.biocryst.com
Telefoon:
919 859 1302
Herkomst:
United States
Medewerkers:
358