Brookfield Asset Management Inc.

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
39,03 US$
Open:
38,77 US$
Vorige sluiten:
38,45 US$
Dagbereik:
38,56 US$ - 39,27 US$
Jaarbereik:
28,35 US$ - 43,00 US$
Winst per aandeel:
1,13
Koers-winstverhouding:
34,54
52 weken Prijsvork:
41,00 US$
Volume:
3.153.082,00 US$
Gemiddeld volume:
1.116.435,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Brookfield Asset Management Inc.

Brookfield Asset Management Inc. logo

Brookfield Asset Management is een toonaangevende alternatieve vermogensbeheerder en REIT/Real Estate Investment Manager die zich richt op vastgoed, duurzame energie, infrastructuur, durfkapitaal en private equity-activa. Brookfield Asset Management is opgericht in 1997 en gevestigd in Toronto, Canada, met bijkomende kantoren in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Azië, en investeert in omvangrijke, vooraanstaande activa in verschillende regio’s en activaklassen. Het investeert zowel eigen kapitaal als kapitaal van andere investeerders en doet doorgaans investeringen tussen $2 miljoen en $500 miljoen.

Brookfield Asset Management biedt een reeks openbare en particuliere beleggingsproducten en -diensten voor institutionele en particuliere klanten. Het investeert in zowel publieke schuld- als aandelenmarkten, en binnen private equity en durfkapitaal richt het zich op overnames, early ventures, control buyouts en financieel noodlijdende, buyouts en corporate carve-outs, herkapitalisaties, converteerbare, senior en mezzanine financieringen, operationele en kapitaalstructuurherstructurering, strategische heroriëntatie, turnaround, en ondermaats presterende bedrijven in het middensegment. De investeringen van het bedrijf zijn voornamelijk in sectoren zoals industriële producten, bouwmaterialen, metalen, mijnbouw, woningbouw, olie en gas, papier en verpakking, productie en bosbouwproducten.

Brookfield Asset Management heeft een investeringsperiode van vier jaar en een looptijd van tien jaar met twee verlengingen van een jaar. Het neemt bij voorkeur een minderheidsbelang en een meerderheidsbelang in investeringen. Het bedrijf heeft een sterk trackrecord van succesvolle investeringen, waaronder de verwerving van een meerderheidsbelang in ’s werelds grootste onafhankelijke energieproducent, TerraForm Power, in 2017. Het bezit ook een portefeuille van activa in hernieuwbare energie in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en Chili en heeft een belang in een toonaangevend Canadees houtbedrijf, West Fraser Timber Co. Ltd. Daarnaast is de onderneming sterk aanwezig op de vastgoedmarkt, met een gediversifieerde portefeuille van kantoren, winkels, industriële en meergezinswoningen in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Brookfield Asset Management is ook een leider in infrastructuurinvesteringen, met een portefeuille van activa in de Verenigde Staten, Canada en Europa.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Financiële diensten
Industrieën:
Vermogensbeheer
Ticker:
BAM
CIK:
1001085
ISIN:
CA1125851040
Website:
https://www.brookfield.com
Telefoon:
416-363-9491
Herkomst:
Canada
Medewerkers:
2.000