AXIS Capital Holdings Limited

Laatste koersupdate: 29 mei 24 23:00 GMT

Koers:
70,80 US$
Open:
71,19 US$
Vorige sluiten:
71,48 US$
Dagbereik:
70,50 US$ - 71,39 US$
Jaarbereik:
51,61 US$ - 72,77 US$
Winst per aandeel:
6,54
Koers-winstverhouding:
10,83
52 weken Prijsvork:
65,60 US$
Volume:
436.201,00 US$
Gemiddeld volume:
612.640,00 US$

Bedrijfsprofiel voor AXIS Capital Holdings Limited

AXIS Capital Holdings Limited logo

AXIS Capital Holdings Limited is een wereldwijde gespecialiseerde verzekeraar en herverzekeraar met activiteiten in Bermuda, de Verenigde Staten, Europa, Singapore, het Midden-Oosten en Canada. Het bedrijf werd opgericht in 2001 en heeft zijn hoofdkantoor in Pembroke, Bermuda. AXIS Capital biedt een scala aan gespecialiseerde verzekerings- en herverzekeringsoplossingen, waaronder maritieme, eigendoms-, motorvoertuigen-, professionele en schadeverzekeringen en andere risicobeheeroplossingen. Het bedrijf richt zich vooral op het aanbieden van gespecialiseerde verzekeringsproducten in sectoren waarin het over gespecialiseerde expertise beschikt.

Het bedrijf opereert via twee segmenten: Verzekering en Herverzekering. In het segment Verzekeringen biedt het bedrijf verzekeringsproducten voor commerciële gebouwen, woonhuizen, bouwprojecten en onshore energie-installaties; maritieme verzekeringsproducten voor offshore energie, vracht, aansprakelijkheid, pleziervaartuigen, kunst, speciën en oorlogsschade; en verzekeringsproducten voor terrorisme, luchtvaart, krediet en politiek risico, en aansprakelijkheid. Het biedt ook professionele verzekeringsproducten die bestuurders- en functionarissenaansprakelijkheid, aansprakelijkheid voor fouten en omissies, aansprakelijkheid voor arbeidspraktijken, fiduciaire aansprakelijkheid, misdaad, professionele schadeloosstelling, cyber en privacy, medische wanpraktijken en andere financiële verzekeringsgerelateerde dekkingen dekken voor commerciële ondernemingen, financiële instellingen, non-profitorganisaties en andere professionele dienstverleners. Daarnaast biedt het segment Verzekeringen producten voor overlijden door ongeval, reizen en speciale gezondheidsproducten voor werkgevers en affiniteitsgroepen.

Het segment Herverzekering biedt herverzekeringsproducten aan verzekeringsmaatschappijen, waaronder catastrofeherverzekeringsproducten; eigendomsherverzekeringsproducten die schade aan eigendommen en daarmee verband houdende verliezen als gevolg van natuurlijke en door de mens veroorzaakte gevaren dekken; professionele lijnen; krediet- en borgstellingsproducten; en autoaansprakelijkheidsproducten. Dit segment biedt ook landbouwherverzekeringsproducten; dekking van verschillende soorten bouwrisico’s en risico’s in verband met het opzetten, testen en in bedrijf stellen van machines en installaties tijdens de bouwfase; herverzekeringsproducten voor de zee- en luchtvaart; en herverzekeringsproducten voor persoonlijke ongevallen, speciale gezondheidszorg, overlijden door ongeval, reizen, leven en invaliditeit.

AXIS Capital Holdings Limited heeft sinds haar oprichting in 2001 een aanzienlijke groei doorgemaakt en blijft haar wereldwijde aanwezigheid stimuleren met strategische overnames, meer personeel en uitbreiding van de dienstverlening. Zo kondigde het bedrijf in 2018 de overname aan van Novae Group plc, een wereldwijde gespecialiseerde verzekeraar en herverzekeraar met activiteiten in Londen, om haar aanwezigheid in de Lloyd’s of London uit te breiden. Daarnaast lanceerde AXIS Capital Holdings Limited onlangs AXIS Capital Solutions, een geïntegreerd platform dat is ontworpen om klanten toegang te bieden tot producten en diensten voor risico-overdracht, analyses, gegevens en tools.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Financiële diensten
Industrieën:
Verzekering
Ticker:
AXS
CIK:
1214816
ISIN:
BMG0692U1099
Website:
https://www.axiscapital.com
Telefoon:
4414962600
Herkomst:
Bermuda
Medewerkers:
2.082