Avalo Therapeutics, Inc.

Laatste koersupdate: 20 feb. 24 22:57 GMT

Koers:
4,20 US$
Open:
4,40 US$
Vorige sluiten:
4,46 US$
Dagbereik:
4,18 US$ - 4,45 US$
Jaarbereik:
3,95 US$ - 1.130,40 US$
Winst per aandeel:
-480,00
Koers-winstverhouding:
-0,01
52 weken Prijsvork:
7,78 US$
Volume:
15.385,00 US$
Gemiddeld volume:
97.049,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Avalo Therapeutics, Inc.

Avalo Therapeutics, Inc. logo

Avalo Therapeutics, Inc. is een klinisch farmaceutisch bedrijf dat zich richt op precisiegeneeskunde. Het bedrijf ontdekt, ontwikkelt en commercialiseert doelgerichte therapeutica voor patiënten met onvervulde klinische behoeften op het gebied van immunologie, immuno-oncologie en zeldzame genetische ziekten. Het bedrijf richt zich op het bieden van innovatieve behandelingen voor ziekten waarvoor beperkte of geen behandelopties bestaan. Avalo’s pijplijn omvat AVTX-002, een volledig menselijk anti-LIGHT monoklonaal antilichaam dat zich in fase II klinische proef bevindt voor de behandeling van niet-eosinofiele astma, evenals inflammatoire darmziekte, waaronder matige tot ernstige ziekte van Crohn, en colitis ulcerosa; en fase III klinische proef voor de behandeling van COVID-19 acute respiratory distress syndrome. AVTX-007, een volledig menselijk Anti-IL-18 monoklonaal antilichaam bevindt zich ook in fase I klinische proef voor de behandeling van de ziekte van Still, waaronder volwassen beginnende ziekte van Still en systemische juveniele idiopathische artritis. Avalo’s producten voor zeldzame genetische ziekten in fase III klinische proeven omvatten AVTX-801, een D-galactose substraatvervangingstherapie voor de behandeling van fosfoglucomutase 1 deficiëntie (PGM1), ook bekend als PGM1-CDG; en AVTX-803, een L-fucose substraatvervangingstherapie voor de behandeling van LADII, ook bekend als SLC35C1-CDG.

Avalo Therapeutics, Inc. werd opgericht in 2011 en heeft zijn hoofdkantoor in Rockville, Maryland. Het bedrijf stond vroeger bekend als Cerecor Inc. en veranderde zijn naam in Avalo Therapeutics, Inc. in augustus 2021. Avalo’s missie is om innovatieve en transformerende behandelingen te brengen aan patiënten met beperkte of geen behandelopties. Het bedrijf heeft een sterk netwerk van strategische samenwerkingen en partnerschappen opgebouwd met toonaangevende farmaceutische bedrijven, academische instellingen en onderzoeksorganisaties.

Avalo heeft een zeer ervaren team van wetenschappers en leidinggevenden met expertise in geneesmiddelenontdekking, -ontwikkeling en -commercialisering. Het bedrijf wordt geleid door CEO, Dr. Mark Currie, die meer dan 25 jaar ervaring heeft in de farmaceutische industrie. Hij heeft leidinggevende posities bekleed in zowel grote als kleine biofarmaceutische bedrijven en heeft uitgebreide ervaring in de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve geneesmiddelen.

Avalo Therapeutics, Inc. is toegewijd aan de ontwikkeling en commercialisering van doelgerichte therapeutica om onvervulde klinische behoeften op het gebied van immunologie, immuno-oncologie en zeldzame genetische ziekten aan te pakken. Het bedrijf richt zich op het brengen van nieuwe behandelingen naar patiënten met beperkte of geen behandelopties. Avalo’s pijplijn omvat meerdere klinische assets over een reeks therapeutische gebieden, waaronder AVTX-002, AVTX-007, AVTX-801 en AVTX-803. Het bedrijf is toegewijd aan het bevorderen van zijn pijplijn van therapeutica en het leveren van innovatieve behandelingen aan patiënten in nood.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Gezondheidszorg
Industrieën:
Biotechnologie
Ticker:
AVTX
CIK:
0001534120
ISIN:
US05338F2074
Website:
https://www.avalotx.com
Telefoon:
410 522 8707
Herkomst:
United States
Medewerkers:
20