Avnet, Inc.

Laatste koersupdate: 29 mei 24 23:00 GMT

Koers:
53,38 US$
Open:
53,90 US$
Vorige sluiten:
54,83 US$
Dagbereik:
53,12 US$ - 54,15 US$
Jaarbereik:
42,67 US$ - 55,46 US$
Winst per aandeel:
6,20
Koers-winstverhouding:
8,61
52 weken Prijsvork:
49,79 US$
Volume:
987.261,00 US$
Gemiddeld volume:
586.983,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Avnet, Inc.

Avnet, Inc. logo

Avnet, Inc. is een wereldwijde technologieoplossingsprovider die elektronische componenten verkoopt, verkoopt en distribueert. Avnet werd in 1921 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Phoenix, Arizona. Het bedrijf heeft twee duidelijk onderscheiden bedrijfssegmenten - Elektronische componenten en Farnell - en bedient klanten wereldwijd, via zijn activiteiten in de Amerika’s, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en de Azië-Pacifische regio.

Het elektronische componentensegment van Avnet biedt klanten ondersteuning in de ontwerpketen, engineering en technische middelen en supply chain-oplossingen. Deze oplossingen bieden ontwerp, integratie en montage van geïntegreerde producten, systemen en oplossingen voor industriële toepassingen, evenals voor intelligente en innovatieve geïntegreerde displayoplossingen zoals touch- en passieve displays. Dit segment van Avnet ontwikkelt en produceert ook standaardborden en industriële subsystemen en toepassingsspecifieke apparaten waarmee productie op maat van de klant mogelijk is.

Het Farnell-segment van Avnet biedt ingenieurs en ondernemers kits, gereedschappen, elektronische en industriële automatiseringscomponenten en test- en meetproducten.

Avnet blijft zijn portfolio aan diensten en oplossingen uitbreiden en is momenteel de grootste gefranchiseerde distributeur van elektronische componenten en systemenoplossingen, waarmee ondersteuning wordt verleend voor technologieoplossingen vanaf de conceptie tot aan het einde van de levensduur. De Avnet Integrated-divisie combineert originele ontwerpfabricage (ODM) en componenten in geïntegreerde producten, terwijl de Avnet Engineering Services-divisie zeer gespecialiseerde engineeringdiensten levert.

Avnet heeft zijn diensten uitgebreid om meer complete technologieoplossingen te bieden, met ontwerpdiensten, montage en integratie, productengineering, supply chain-management, hardware- en softwareherontwerp, levenscyclusservices en einde-van-levensdiensten. Deze uitgebreide serviceaanbieding is cruciaal geweest om klanten in staat te stellen concurrerend te blijven in hun industrie.

Avnet wordt voortdurend erkend voor zijn uitmuntendheid in klantenservice, productbeschikbaarheid en kwaliteit, met prijzen en erkenningen van leveranciers, klanten en zijn collega’s. In 2020 werd het bedrijf bekroond met de Dell Technologies Partner of the Year voor EMEA en de Oracle EMEA Partner of the Year voor Cloud Platform en Infrastructure. Bovendien werd Avnet erkend als “Global Distributor of the Year” in 2019 door Mouser Electronics en door TTI, Inc. als de “Distributor of the Year” 2018. Avnet ontving ook de Fraunhofer IIS “Distribution Partner of the Year” Award in 2019, evenals de Arrow Electronics “Distribution Leadership” Award in 2019.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Technologie
Industrieën:
Elektronica & Computer Distributie
Ticker:
AVT
CIK:
8858
ISIN:
US0538071038
Website:
https://www.avnet.com
Telefoon:
480 643 2000
Herkomst:
United States
Medewerkers:
15.300