AeroVironment, Inc.

Laatste koersupdate: 21 feb. 24 23:00 GMT

Koers:
125,28 US$
Open:
124,65 US$
Vorige sluiten:
124,63 US$
Dagbereik:
124,00 US$ - 125,69 US$
Jaarbereik:
83,87 US$ - 143,99 US$
Winst per aandeel:
-4,93
Koers-winstverhouding:
-25,41
52 weken Prijsvork:
124,24 US$
Volume:
173.788,00 US$
Gemiddeld volume:
260.490,00 US$

Bedrijfsprofiel voor AeroVironment, Inc.

AeroVironment, Inc. logo

AeroVironment, Inc. is wereldleider in onbemande robotica en intelligentiesystemen, zoals onbemande luchtvaartsystemen, tactische raketsysteem, middelgrote onbemande luchtvaartsystemen en hoog-altitude pseudo-satellietsystemen. De producten van het bedrijf worden gebruikt in een aantal industrieën, waaronder overheid, defensie, zoek- en reddingsoperaties, olie- en gasindustrie, inspectie van infrastructuur, noodsituaties en meer. AeroVironment is toegewijd aan het ontwikkelen van betrouwbare en innovatieve oplossingen die niet alleen kosteneffectief zijn, maar ook veilig, wat leidt tot een grotere efficiëntie en effectiviteit.

Tot het portfolio van producten en diensten van AeroVironment behoort het bekroonde RQ-11 Raven-systeem, een licht gewicht, handgelanceerd onbemand luchtvaartsysteem. Raven is het meest veldwerkende UAS ter wereld geworden en is sinds 2003 meer dan 1,2 miljoen keer gebruikt in gevechtsmissies. Het bedrijf biedt een breed scala aan gerelateerde training en ondersteuningsdiensten, zoals grondcontrolesystemen, vluchtcontrolesystemen, payload-integratie, missiecontrole, real-time gegevensverzameling, missieplanning en voertuigonderhoud.

Het bedrijf is gevestigd in Arlington, Virginia en is actief betrokken bij onderzoek en ontwikkeling om aan de voorhoede van technologie en industriepraktijken te blijven. Deze toewijding aan R&D heeft geleid tot tal van prijzen en erkenningen van The Wall Street Journal, MIT Technology Review, Popular Science en het World Economic Forum.

Naast het produceren en leveren van complete robotsystemen, biedt AeroVironment ook reserveonderdelen en accessoires voor de UAS, TMS en MUAS-producten. Dit omvat batterijen, alternatieve payloadmodules, opladers en andere items en diensten die verband houden met onbemande luchtvaartsystemen. Het bedrijf investeert ook regelmatig in nieuwe projecten, waaronder het High-Altitude Pseudo-Satelliet System (HAPS) project, dat erop gericht is internettoegang te bieden via een zonnepaneel aangedreven netwerk van onbemande vliegtuigen op een hoogte van 20 kilometer. AeroVironment heeft ook een innovatief onbemand grondvoertuig ontwikkeld, genaamd de Switchblade, dat kan worden gebruikt om troepen te beschermen in grondgevechten. De Switchblade is in staat om een explosieve lading op een doel af te vuren, een voordeel ten opzichte van andere UAS die alleen voor verkenning en surveillance kunnen worden gebruikt.

AeroVironment is toegewijd aan het leveren van veilige en betrouwbare producten en diensten voor een aantal klanten, van het Department of Defense tot particuliere bedrijven. Het bedrijf is gecertificeerd volgens de AS9100D, ISO9001 en ISO14001-normen, wat zijn toewijding aan kwaliteit en milieubeheer aantoont. Bovendien heeft het bedrijf een uitgebreid veiligheidsmanagementsysteem opgezet om de veiligheid van zijn personeel, producten en diensten te wa

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Industrie
Industrieën:
Ruimtevaart en Defensie
Ticker:
AVAV
CIK:
1368622
ISIN:
US0080731088
Website:
https://www.avinc.com
Telefoon:
805 520 8350
Herkomst:
United States
Medewerkers:
1.214