Yamana Gold Inc.

Laatste koersupdate: 31 mrt. 23 23:00 GMT

Koers:
5,85 US$
Open:
5,92 US$
Vorige sluiten:
5,89 US$
Dagbereik:
5,80 US$ - 5,93 US$
Jaarbereik:
3,88 US$ - 6,26 US$
Winst per aandeel:
-1,01
Koers-winstverhouding:
-5,79
52 weken Prijsvork:
5,63 US$
Volume:
42.248.515,00 US$
Gemiddeld volume:
13.818.924,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Yamana Gold Inc.

Yamana Gold Inc. logo

Yamana Gold Inc. is samen met haar dochterondernemingen actief als producent van edelmetalen. Het heeft goud- en zilverproductie, eigendommen in de ontwikkelingsfase, exploratie-eigendommen en grondposities in heel Amerika, waaronder Canada, Brazilië, Chili en Argentinië. Het bedrijf was voorheen bekend als Yamana Resources Inc. en veranderde zijn naam in augustus 2003 in Yamana Gold Inc. Yamana Gold Inc. werd opgericht in 2003 en het hoofdkantoor is gevestigd in Toronto, Canada.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Basismaterialen
Industrieën:
Goud
Ticker:
AUY
CIK:
1264089
ISIN:
CA98462Y1007
Website:
https://www.yamana.com
Telefoon:
14168150220
Herkomst:
Canada
Medewerkers:
5.091

Yamana Gold Inc. Nieuws

Waarom goud nu een glanzende aanvulling op uw portefeuille kan zijn

Waarom goud nu een glanzende aanvulling op uw portefeuille kan zijn

MarketBeat

Als één hoek van de markt er plotseling helemaal glanzend uitziet, ziet u misschien de schittering van goudaandelen zoals Wheaton Precious Metals Corp. (NYSE: WPM), AngloGold Ashanti Limited (NYSE: AU), Yamana Gold Inc. (NYSE: AUY), Alamos Gold Inc. (NYSE: AGI) en Iamgold Corp. (NYSE: IAG).

Yamana Gold: Voordelen van synergie, potentiële goud/zilverprijsstijging, plus call premies en dividenden

Yamana Gold: Voordelen van synergie, potentiële goud/zilverprijsstijging, plus call premies en dividenden

Seeking Alpha

Agnico Eagle Mines en Pan American Silver Corp hebben aangeboden Yamana te kopen. Aandeelhouders van Yamana krijgen US$1,0406 in contanten van Agnico, plus 0,1598 van een gewoon aandeel Pan American Silver en 0,0376 van een gewoon aandeel Agnico Eagle Mines.

Yamana Gold Inc. Persberichten

Yamana en pan american aandeelhouders keuren voorgestelde transactie goed

Toronto, jan. 31, 2023 ( globe newswire) yamana gold inc. ( tsx yri; nyse auy; lse auy) (" yamana" of de " onderneming") is verheugd aan te kondigen dat tijdens een speciale vergadering van aandeelhouders die eerder vandaag werd gehouden (" de vergadering"), de aandeelhouders van yamana met een overweldigende meerderheid hebben gestemd voor de speciale resolutie ( de " schikkingsresolutie") ter goedkeuring van de eerder aangekondigde overname door pan american silver corp. (" pan american") van alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen van de onderneming na de verkoop door yamana van haar canadese activa, met inbegrip van bepaalde dochterondernemingen en partnerschappen die yamana' s belangen in de canadese malartic mijn bezitten, aan agnico eagle mines limited (" agnico eagle"), allemaal door middel van een plan van regeling onder de canada business corporations act ( de " voorgestelde transactie").

Yamana gold kondigt voorlopige bedrijfsresultaten voor het vierde kwartaal en het hele jaar 2022 aan, en overtreft de jaarlijkse productieverwachtingen met sterke prestaties in zijn kernactivaportefeuille

Toronto, jan. 17, 2023 ( globe newswire) yamana gold inc. ( tsx yri; nyse auy; lse auy) (" yamana" of " het bedrijf") kondigt hierbij de voorlopige bedrijfsresultaten van het vierde kwartaal en het gehele jaar 2022 aan. de productie in het vierde kwartaal bedroeg 264.891 goudequivalenten (" geo")(1), met een jaarproductie van 1.005.770 geo(1) die de jaarrichtlijnen van 1.000.000 geo(1) overtreft. de all in sustaining costs (" aisc")(2) voor het hele jaar zullen naar verwachting lager zijn dan 1.125 per geo(1), over het algemeen in lijn met de verwachtingen WAN neer gecorrigeerd voor het effect van de hogere goud zilververhouding. de buitengewone productieresultaten, die werden gerealiseerd ondanks het feit dat de goud zilverratio in de buurt kwam van een recordhoogte en aanzienlijk hoger lag dan in de prognoses was voorzien, zijn een bewijs van de focus van het bedrijf op operationele uitmuntendheid en de goede prestaties ondanks inflatoire omstandigheden.

Onafhankelijke volmachtadviesbureaus iss en glass lewis bevelen aandeelhouders aan voor het voorgestelde akkoord met pan american en agnico eagle te stemmen

Toronto, jan. 13, 2023 ( globe newswire) yamana gold inc. ( tsx yri; nyse auy; lse auy) (" yamana" of het " bedrijf") kondigt met genoegen aan dat het bedrijf positieve aanbevelingen heeft ontvangen van zowel institutional shareholder services (" iss") als glass, lewis & co. LLC (" glass lewis") ter ondersteuning van de eerder aangekondigde regeling betreffende de overname door pan american silver corp. (" pan american") van alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen van de vennootschap na de verkoop door yamana van haar canadese activa, met inbegrip van bepaalde dochterondernemingen en partnerschappen die yamana' s belangen in de canadese malartic mijn aan agnico eagle mines limited (" agnico eagle") aanhouden, dit alles door middel van een plan van regeling krachtens de canada business corporations act ( de " voorgestelde transactie").

Yamana kondigt indiening en publieke beschikbaarheid aan van management informatie CIR culaire in verband met de voorgestelde regeling met agnico eagle en pan american

Toronto, dec. 28, 2022 ( globe newswire) yamana gold inc. ( tsx yri; nyse auy; lse auy) (" yamana" of het " bedrijf") heeft het genoegen aan te kondigen dat de management informatie CIR culaire ( de " informatie CIR culaire") en gerelateerd vergader en volmachtmateriaal in verband met de speciale vergadering van aandeelhouders ( de " yamana vergadering") die gepland staat op 31 januari 2023 is ingediend en openbaar gemaakt. het doel van de yamana vergadering is goedkeuring te verkrijgen voor de eerder aangekondigde regeling met agnico eagle mines limited (" agnico eagle") en pan american silver corp. (" pan american"), waarbij pan american alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen van de vennootschap verwerft en yamana haar canadese activa, met inbegrip van bepaalde dochterondernemingen en partnerschappen die yamana' s belangen in de canadese malartic mijn aanhouden, verkoopt aan agnico eagle, allemaal door middel van een plan van regeling krachtens de canada business corporations act.

Yamana kondigt beëindiging van de goudveldtransactie aan en bevestigt activering van de overeenkomst tussen agnico en pan american

Toronto, nov. 08, 2022 ( globe newswire) yamana gold inc. ( tsx yri, nyse auy, lse auy) (" yamana" of het " bedrijf") kondigt met genoegen aan dat de overeenkomst met agnico eagle mines limited (" agnico") en pan american silver corp. (" pan american") afgesloten op 4 november 2022 ( de " agnico pan american arrangement agreement") van kracht is geworden na de beëindiging vandaag door gold fields limited (" gold fields") van de arrangement agreement tussen de vennootschap en gold fields afgesloten op 31 mei 2022 ( de " gold fields arrangement agreement"). de voorwaarden van de overeenkomst tussen agnico en pan american blijven dezelfde als eerder door het bedrijf aangekondigd op 8 november 2022. een kopie van het eerdere persbericht van 8 november 2022 is beschikbaar op de website van het bedrijf op www. yamana. com en onder het sedar profiel van het bedrijf op www. sedar. com.

Yamana sluit akkoord met agnico en pan american en kondigt verandering van aanbeveling aan

Toronto, nov. 08, 2022 ( globe newswire) yamana gold inc. ( tsx yri, nyse auy, lse auy) (" yamana" of het " bedrijf") heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf een overeenkomst heeft gesloten met agnico eagle mines limited (" agnico") en pan american silver corp. (" pan american") voor de overname door pan american van alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen van de onderneming en de verkoop door yamana van bepaalde dochterondernemingen en partnerschappen die yamana' s belangen in haar canadese activa, waaronder de canadese malartic mijn, aan agnico, allemaal door middel van een voorgesteld plan van overeenkomst ( het " akkoord tussen agnico en pan american").

Yamana kondigt superieur voorstel aan

Toronto, nov. 04, 2022 ( globe newswire) yamana gold inc. ( tsx yri; nyse auy; lse auy) (" yamana" of " het bedrijf") bevestigt dat, zoals vandaag bekendgemaakt in een gezamenlijk persbericht van agnico eagle mines limited (" agnico") en pan american silver corp. (" pan american" en samen met agnico, de " nieuwe bieders"), een ongevraagd bindend voorstel heeft ontvangen van de nieuwe bieders voor de overname door pan american van alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen van de onderneming (" gewone aandelen") en de verkoop door yamana van bepaalde dochterondernemingen en partnerschappen die yamana' s belangen in haar canadese activa, waaronder de canadese malartic mijn, aan agnico, allemaal door middel van een voorgesteld plan van overeenkomst ( het " nieuwe bod").

Yamana gold reports third quarter 2022 results; strong production at canadian malartic and jacobina highlights the company' s growing sustainable production platform and exceptional execution across its entire asset portfolio; information CIR cular publicly filed with unanimous board recommendation to vote in favour of the deal

Toronto, oct. 27, 2022 ( globe newswire) yamana gold inc. ( tsx yri; nyse auy; lse auy) (" yamana" of het " bedrijf") rapporteert hierbij haar financiële en operationele resultaten voor het derde kwartaal van 2022. de productie bedroeg in totaal 241.302 goudequivalenten (" geo")(2) tegen totale verkoopkosten, contante kosten(1) en all in sustaining costs (" aisc")(1) van respectievelijk 1.299, 794 en 1.148 per geo(2). de buitengewone productieresultaten, die werden gerealiseerd ondanks het feit dat de goud zilververhouding in de buurt kwam van een recordhoogte en aanzienlijk boven de verwachting in de verwachtingen lag, zorgden voor een sterke kasstroom, waaronder 164,7 miljoen aan kasstromen uit bedrijfsactiviteiten en 157,1 miljoen aan kasstromen uit bedrijfsactiviteiten vóór nettowijziging van het werkkapitaal. dankzij de solide resultaten van al haar activiteiten is het bedrijf goed gepositioneerd om haar jaarproductie van 1.000.000 geo(2) te realiseren, waarbij de aisc(1) naar verwachting aan de bovenkant van de verwachtingen zal liggen, na correctie voor het effect van de hogere goud zilververhouding.

Goudvelden geeft update over voorgestelde yamana goud acquisitie

Johannesburg , oct. 21, 2022 prnewswire aandeelhouders worden verwezen naar de aankondigingen gepubliceerd door gold fields op 31 mei 2022 en 11 juli 2022, en de verdere update gepubliceerd op 4 OK tober 2022 ( initiële aankondigingen) met betrekking tot de voorgestelde overname van alle uitstaande gewone aandelen van yamana gold inc. ( yamana) krachtens een plan van overeenkomst ( de transactie). termen met een hoofdletter die in deze aankondiging niet zijn gedefinieerd, hebben de betekenis die aan die termen is gegeven in de oorspronkelijke aankondigingen, voor zover van toepassing.

Yamana kondigt verwachte indiening en publieke beschikbaarheid aan van managementinformatiecirculaire in verband met de voorgestelde regeling met goudvelden

Toronto, oct. 21, 2022 ( globe newswire) yamana gold inc. ( tsx yri; nyse auy; lse auy) (" yamana" of het " bedrijf") heeft het genoegen aan te kondigen dat de management informatie CIR culaire ( de " informatie CIR culaire") en het bijbehorende vergader en volmachtmateriaal in verband met de speciale vergadering van aandeelhouders ( de " yamana vergadering"), die op 21 november 2022 zal worden gehouden, naar verwachting vandaag na sluiting van de markt zal worden ingediend en openbaar gemaakt. het doel van de yamana vergadering is goedkeuring te verkrijgen voor de eerder aangekondigde voorgestelde bedrijfscombinatie waarbij alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen van yamana zullen worden verworven door een volledige dochteronderneming van gold fields limited ( jse, nyse gfi) (" gold fields") door middel van een plan van overeenkomst krachtens de canada business corporations act.