Ameriprise Financial, Inc.

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
411,77 US$
Open:
414,07 US$
Vorige sluiten:
410,85 US$
Dagbereik:
411,38 US$ - 416,27 US$
Jaarbereik:
279,85 US$ - 440,67 US$
Winst per aandeel:
22,01
Koers-winstverhouding:
18,71
52 weken Prijsvork:
414,57 US$
Volume:
518.349,00 US$
Gemiddeld volume:
484.108,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Ameriprise Financial, Inc.

Ameriprise Financial, Inc. logo

Ameriprise Financial, Inc. is een toonaangevende financiële dienstverlener die financiële producten en diensten levert aan individuele en institutionele klanten in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Ameriprise Financial, opgericht in 1894, is uitgegroeid tot een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld met meer dan 845 miljard dollar aan beheerd vermogen per 30 juni 2020. Het bedrijf biedt een breed scala aan financiële producten en diensten, waaronder advies en vermogensbeheer, vermogensbeheer, pensioen- en beschermingsoplossingen en zakelijke en andere diensten.

Het segment Advies & Vermogensbeheer levert diensten zoals financiële planning en advies, makelaardijproducten en -diensten voor particuliere en institutionele klanten, discretionaire en niet-discretionaire beleggingsadviesrekeningen, beleggingsfondsen, verzekerings- en lijfrenteproducten, cash management en bankproducten, en certificaten met nominale waarde. Het segment vermogensbeheer biedt beleggingsbeheer en -advies en beleggingsproducten aan particuliere, vermogende en institutionele klanten via niet-aangesloten financiële instellingen en institutionele verkopers. De producten van dit segment omvatten ook Amerikaanse beleggingsfondsen en hun niet-Amerikaanse equivalenten, op de beurs verhandelde fondsen, fondsen met variabele producten die ten grondslag liggen aan verzekeringen en afzonderlijke rekeningen voor lijfrentes; en institutionele vermogensbeheerproducten, zoals traditionele activaklassen, afzonderlijk beheerde rekeningen, individueel beheerde rekeningen, collateralized loan obligations, hedgefondsen, collectieve fondsen en vastgoed- en infrastructuurfondsen. Het segment Retirement & Protection Solutions levert variabele lijfrenteproducten aan individuele klanten en levens- en DI-verzekeringsproducten aan particuliere klanten.

Ameriprise Financial heeft een breed netwerk van adviseurs, waaronder gecertificeerde financiële planners, die persoonlijk advies en oplossingen bieden om klanten te helpen hun financiële doelen te bereiken. Het bedrijf biedt ook een reeks digitale hulpmiddelen en diensten om klanten te helpen hun financiën te beheren, zoals de Ameriprise Financial mobiele app, waarmee klanten hun beleggingen kunnen volgen en onderweg toegang hebben tot financieel advies.

Daarnaast zet Ameriprise Financial zich in om terug te geven aan de gemeenschappen die het bedient. Het bedrijf heeft sinds 2000 meer dan 100 miljoen dollar gedoneerd aan goede doelen en is erkend voor zijn inzet voor financiële educatie, diversiteit en inclusie, en ecologische duurzaamheid.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Financiële diensten
Industrieën:
Vermogensbeheer
Ticker:
AMP
CIK:
820027
ISIN:
US03076C1062
Website:
https://www.ameriprise.com
Telefoon:
612 671 2052
Herkomst:
United States
Medewerkers:
12.000