Aston Martin Lagonda Global Holdings plc

Laatste koersupdate: 17 jun. 24 18:35 GMT

Koers:
141,30 £
Open:
145,40 £
Vorige sluiten:
146,50 £
Dagbereik:
137,50 £ - 147,13 £
Jaarbereik:
125,00 £ - 396,20 £
Winst per aandeel:
-0,37
Koers-winstverhouding:
-3,82
52 weken Prijsvork:
147,88 £
Volume:
2.647.060,00 £
Gemiddeld volume:
1.668.922,00 £

Bedrijfsprofiel voor Aston Martin Lagonda Global Holdings plc

Aston Martin Lagonda Global Holdings plc logo

Aston Martin Lagonda Global Holdings plc is een gerenommeerde Britse fabrikant van luxe sportwagens, die wereldwijd actief is onder de merknamen Aston Martin en Lagonda. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt, produceert, verkoopt en verkoopt een breed scala aan voertuigtypes, van zeer gespecialiseerde sportwagens tot luxe sedans. Bovendien houdt het bedrijf zich ook bezig met de verkoop van onderdelen en het onderhoud van voertuigen, en houdt het toezicht op merk- en motorsportactiviteiten.

Het bedrijf werd opgericht in 2018, met hoofdkantoor in Gaydon, het Verenigd Koninkrijk. Het heeft een strategische technologieovereenkomst met Daimler AG, evenals een krachtig wereldwijd dealernetwerk dat de verkoop van zijn producten over de hele wereld mogelijk maakt. Aston Martin Lagonda is ook bekend geworden om zijn sterke betrokkenheid bij technologie, en heeft onlangs de krachten gebundeld met Mercedes-Benz AG om maximale technologische innovatie en geoptimaliseerde prestaties te garanderen.

Als gevolg van dit engagement heeft het bedrijf de afgelopen jaren een reeks geavanceerde nieuwe modellen onthuld, waarvan vele zijn uitgerust met geavanceerde elektrische aandrijvingstechnologie en geavanceerde autonome rijcapaciteiten. Aston Martin Lagonda heeft ook een aantal speciale onderzoeks- en ontwikkelingscentra opgericht over de hele wereld, gericht op het bevorderen van hun innovatie en het produceren van het beste van de moderne techniek.

Het bedrijf heeft zich ook ingezet voor duurzaamheid en onlangs een duurzaamheidshandvest geïntroduceerd als onderdeel van de inspanningen om de impact op het milieu te verminderen. Het handvest omvat verbintenissen om de koolstofuitstoot te verminderen, te investeren in nieuwe technologieën en materialen, en lokale gemeenschappen te ondersteunen. Aston Martin Lagonda werkt ook samen met een aantal milieuvriendelijke organisaties, zoals Global Wildlife Conservation, om hun duurzaamheidsinspanningen te bevorderen.

Beurzen:
LSE
Sector:
Cyclische consument
Industrieën:
Autofabrikanten
Ticker:
AML.L
ISIN:
GB00BN7CG237
Website:
https://www.astonmartinlagonda.com
Telefoon:
44 1926 644 644
Herkomst:
United Kingdom
Medewerkers:
2.207