Amgen Inc.

Laatste koersupdate: 18 jul. 24 23:00 GMT

Koers:
330,97 US$
Open:
334,20 US$
Vorige sluiten:
335,67 US$
Dagbereik:
330,68 US$ - 338,96 US$
Jaarbereik:
228,21 US$ - 338,96 US$
Winst per aandeel:
7,02
Koers-winstverhouding:
47,15
52 weken Prijsvork:
311,02 US$
Volume:
2.098.188,00 US$
Gemiddeld volume:
2.507.186,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Amgen Inc.

Amgen Inc. logo

Amgen Inc. is een biofarmaceutisch bedrijf dat wereldwijd menselijke therapeutica ontdekt, ontwikkelt, produceert en levert. Het richt zich op ontstekingen, oncologie/hematologie, botgezondheid, hart- en vaatziekten, nefrologie en neurowetenschappen. De producten van het bedrijf omvatten Enbrel voor de behandeling van plaque psoriasis, reumatoïde artritis en psoriatische artritis; Neulasta dat de kans op infectie vermindert door een lage witte bloedceltelling bij kankerpatiënten; Prolia voor de behandeling van postmenopauzale vrouwen met osteoporose; Xgeva voor de preventie van skeletgerelateerde gebeurtenissen; Otezla voor de behandeling van volwassen patiënten met plaque psoriasis, psoriatische artritis en orale ulcera geassocieerd met de ziekte van Behçet; Aranesp voor de behandeling van een lager dan normaal aantal rode bloedcellen en anemie; KYPROLIS voor de behandeling van patiënten met terugkerende of refractaire multipel myeloom; en Repatha, dat de risico’s van een myocardinfarct, beroerte en coronaire revascularisatie vermindert. Het bedrijf verkoopt ook Nplate, Vectibix, MVASI, Parsabiv, EPOGEN, KANJINTI, BLINCYTO, Aimovig, EVENITY, AMGEVITA™, Sensipar/Mimpara, NEUPOGEN, IMLYGIC, Corlanor en AVSOLA.

Amgen Inc. bedient zorgverleners, waaronder artsen of hun klinieken, dialysecentra, ziekenhuizen en apotheken. Het distribueert zijn producten via farmaceutische groothandelsdistributeurs, evenals direct-to-consumer kanalen. Het bedrijf heeft een aantal samenwerkingsverbanden met andere bedrijven. Het heeft een samenwerkingsovereenkomst met Novartis Pharma AG; UCB; Bayer HealthCare LLC; BeiGene, Ltd.; Eli Lilly and Company; Datos Health; en Verastem, Inc. om VS-6766 in combinatie met lumakrastm (Sotorasib) te evalueren bij patiënten met KRAS G12C-mutant niet-kleincellig longkanker. Het heeft een overeenkomst met Kyowa Kirin Co., Ltd. om gezamenlijk KHK4083 te ontwikkelen en op de markt te brengen, een fase 3-klaar anti-OX40 volledig menselijk monoklonaal antilichaam voor de behandeling van atopische dermatitis en andere auto-immuunziekten; en onderzoek en ontwikkeling samenwerking met Neumora Therapeutics, Inc. en Plexium, Inc.

Amgen Inc. is een wereldleider in de biofarmaceutische industrie. Het heeft activiteiten in meer dan 100 landen en is aanwezig in meer dan 40 landen. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 20.000 werknemers en staat genoteerd aan de Nasdaq Stock Market, waar het deel uitmaakt van de S&P 500 Index. Amgen Inc. heeft een marktkapitalisatie van meer dan $125 miljard en is een van de grootste biotechnologiebedrijven ter wereld. Het bedrijf is succesvol geweest in het ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve behandelingen voor patiënten met ernstige ziekten. Het heeft een aantal klinische proeven lopend voor een reeks aandoeningen, waaronder kanker, hart- en vaatziekten en ontstekingen.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Gezondheidszorg
Industrieën:
Fabrikanten van geneesmiddelen
Ticker:
AMGN
CIK:
318154
ISIN:
US0311621009
Website:
https://www.amgen.com
Telefoon:
805 447 1000
Herkomst:
United States
Medewerkers:
24.200