Applied Materials, Inc.

Laatste koersupdate: 27 feb. 24 23:00 GMT

Koers:
202,86 US$
Open:
203,73 US$
Vorige sluiten:
203,55 US$
Dagbereik:
201,22 US$ - 204,44 US$
Jaarbereik:
109,00 US$ - 206,77 US$
Winst per aandeel:
8,51
Koers-winstverhouding:
23,84
52 weken Prijsvork:
168,11 US$
Volume:
5.002.220,00 US$
Gemiddeld volume:
6.305.806,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Applied Materials, Inc.

Applied Materials, Inc. logo

Applied Materials, Inc. is een wereldleider in het leveren van apparatuur, diensten en software aan de halfgeleider-, display- en aanverwante industrieën. Opgericht in 1967 en gevestigd in Santa Clara, Californië, opereert het bedrijf in de Verenigde Staten, China, Korea, Taiwan, Japan, Zuidoost-Azië en Europa. Het heeft drie segmenten: Halfgeleidersystemen, Applied Global Services en Display en Aangrenzende Markten.

Het segment Halfgeleidersystemen ontwikkelt, produceert en verkoopt diverse productieapparatuur die wordt gebruikt om halfgeleiderchips of geïntegreerde schakelingen te fabriceren. Dit segment biedt ook verschillende technologieën aan, waaronder epitaxie, ionenimplantatie, oxidatie/nitridatie, snelle thermische verwerking, fysieke dampdepositie, chemische dampdepositie, chemische mechanische planarisatie, elektrochemische depositie, atoomlaagdepositie, etsen en selectieve depositie en verwijdering, evenals metrologie en inspectiegereedschappen.

Het segment Applied Global Services biedt geïntegreerde oplossingen om de prestaties en productiviteit van apparatuur en fab te optimaliseren, bestaande uit reserveonderdelen, upgrades, diensten, eerder generatie gereviseerde apparatuur en fabrieksautomatiseringssoftware voor halfgeleider-, display- en andere producten.

Het segment Display en Aangrenzende Markten biedt producten voor het fabriceren van vloeibare kristaldisplays; organische licht-emitterende diodes; en andere displaytechnologieën voor tv’s, monitoren, laptops, personal computers, elektronische tablets, smartphones en andere consumentgerichte apparaten.

Applied Materials, Inc. heeft een lange geschiedenis van innovatie en is de wereldleider in het leveren van apparatuur en diensten voor de halfgeleider-, display- en aanverwante industrieën. Het product- en dienstenportfolio van het bedrijf omvat geavanceerde materiaaltechniek, procestechnologieën en automatiseringsoplossingen die klanten in staat stellen mogelijkheden om te zetten in werkelijkheid. Applied Materials, Inc. heeft een sterke toewijding aan milieuduurzaamheid en is toegewijd aan het leveren van oplossingen die het energieverbruik en afval verminderen. Het bedrijf is ook toegewijd aan het ontwikkelen van innovatieve technologieën die klanten in staat stellen om producten van hogere kwaliteit te produceren met verbeterde kosten en prestaties.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Technologie
Industrieën:
Halfgeleideruitrusting & Materialen
Ticker:
AMAT
CIK:
6951
ISIN:
US0382221051
Website:
https://www.appliedmaterials.com
Telefoon:
408 727 5555
Herkomst:
United States
Medewerkers:
34.000