Alfen N.V.

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 18:35 GMT

Koers:
35,44 €
Open:
36,79 €
Vorige sluiten:
38,25 €
Dagbereik:
35,20 € - 36,79 €
Jaarbereik:
27,31 € - 80,62 €
Winst per aandeel:
1,36
Koers-winstverhouding:
26,06
52 weken Prijsvork:
49,31 €
Volume:
767.599,00 €
Gemiddeld volume:
265.875,00 €

Bedrijfsprofiel voor Alfen N.V.

Alfen N.V. logo

Alfen N.V. is een toonaangevende leverancier van engineering en oplossingen voor het elektriciteitsnet. Opgericht in 1937, heeft het bedrijf complexe transformaties in de energiedistributiesector meegemaakt en begrijpt het de uitdagingen waarmee energieleveranciers van elke omvang vandaag de dag worden geconfronteerd. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten, systemen en diensten met betrekking tot het elektriciteitsnet. Deze omvatten smart grid-oplossingen zoals secundaire transformatoronderstations, apparaten voor netautomatisering en eigen back-end systemen. Daarnaast biedt Alfen een scala aan energieopslagoplossingen, variërend van modulaire energieopslagsystemen voor load balancing en peak shaving, tot stationaire en mobiele accu-energieopslagoplossingen en zelfs slimme en aangesloten opladers voor elektrische voertuigen.

Met een rijke geschiedenis als een van de pioniers in de smart grid industrie, heeft Alfen een sterke reputatie opgebouwd in het leveren van innovatieve en betrouwbare oplossingen aan klanten in een groot aantal landen in Europa, waaronder Nederland, België, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Polen, Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa. Het bedrijf heeft meer dan 400 experts in dienst die de producten en diensten ontwerpen, ontwikkelen, produceren en verkopen. Daarnaast heeft het bedrijf een eigen productiefaciliteit in Almere, Nederland, waar het veel van zijn producten vervaardigt.

In de afgelopen jaren heeft Alfen haar portfolio van producten, diensten en oplossingen verder ontwikkeld. Deze omvatten aanvullende aanbiedingen voor de glastuinbouwsector, hubs voor het snelladen van EV’s en zonne-PV-parken, evenals een online beheerplatform voor laadinfrastructuur en gestandaardiseerde oplossingen voor slim laden, load balancing en laadhubs. Alfen levert ook een reeks diensten op het gebied van systeemtechniek, installatie, inbedrijfstelling en onderhoud, alsmede het bieden van klanttevredenheidsgaranties en uitgebreide garanties.

Alfen’s sterke betrokkenheid bij duurzaamheid heeft ertoe geleid dat het bedrijf talrijke prijzen en certificeringen voor zijn groene oplossingen heeft behaald, waaronder de ISO 9001-, ISO 14001- en ISO 50001-certificeringen. Het bedrijf is ook de enige Nederlandse aanbieder van energieopslagoplossingen die door de Europese Commissie is erkend als producent van duurzame energie en energieopslagoplossingen.

Alfen is lid van een aantal Europese brancheorganisaties, waaronder het Dutch Energy Cluster, de Dutch Society of Innovation & Technology en het European Energy Network. Het bedrijf neemt ook actief deel aan een aantal door de EU gefinancierde projecten, als onderdeel van haar inzet voor innovatie, onderzoek en ontwikkeling en de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Beurzen:
AMS
Sector:
Industrie
Industrieën:
Elektrische apparatuur en onderdelen
Ticker:
ALFEN.AS
ISIN:
NL0012817175
Website:
https://www.alfen.com
Telefoon:
31 36 549 3400
Herkomst:
Netherlands
Medewerkers:
770