Albemarle Corporation

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
114,39 US$
Open:
115,35 US$
Vorige sluiten:
114,11 US$
Dagbereik:
114,33 US$ - 117,91 US$
Jaarbereik:
106,69 US$ - 247,44 US$
Winst per aandeel:
13,36
Koers-winstverhouding:
8,56
52 weken Prijsvork:
122,53 US$
Volume:
2.061.446,00 US$
Gemiddeld volume:
3.537.014,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Albemarle Corporation

Albemarle Corporation logo

Albemarle Corporation is een van ’s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van chemische specialiteiten, toegewijd aan het leveren van innovatie aan klanten in diverse industrieën. Albemarle werd opgericht in 1887 en levert speciale chemicaliën en diensten aan klanten in sectoren zoals energieopslag, olieraffinage, consumentenelektronica, bouw, auto’s, smeermiddelen, farmaceutica en gewasbescherming. In de loop der jaren is Albemarle gegroeid en heeft het haar capaciteiten uitgebreid, waardoor drie afzonderlijke bedrijfssegmenten zijn ontstaan: Lithium, Broom en Katalysatoren.

Het lithiumsegment van het bedrijf biedt lithiumverbindingen aan, waaronder lithiumcarbonaat, lithiumhydroxide, lithiumchloride en lithiumspecialiteiten, samen met reagentia zoals butyllithium en lithiumaluminiumhydride. Deze producten worden voornamelijk gebruikt in lithiumbatterijen voor consumentenelektronica en elektrische voertuigen, hoogwaardige vetten, thermoplastische elastomeren voor banden, rubberen zolen en meer. Het segment levert ook cesiumproducten voor de chemische en farmaceutische industrie, zirkonium-, barium- en titaniumproducten, en technische diensten en recyclagediensten voor bijproducten.

Het broomsegment van Albemarle biedt brandbeveiligingsoplossingen op basis van broom en elementair broom, alkyl- en anorganische broomiden, broomhoudende actieve kool in poedervorm en andere producten op basis van broom. Deze worden gebruikt in chemische synthese, boor- en afwerkingsvloeistoffen voor olie en gas, kwikbeheersing, waterzuivering, voedselverwerking en andere toepassingen. Het segment levert ook speciale chemicaliën, zoals tertiaire aminen voor oppervlakte-actieve stoffen, biociden en desinfectie- en ontsmettingsmiddelen.

Het segment katalysatoren van Albemarle levert katalysatoren voor hydroverwerking, isomerisatie en alkylering, katalysatoren en additieven voor gefluïdiseerd katalytisch kraken en organometalen en curatieven. Deze producten worden gebruikt in diverse raffinage- en productieprocessen.

Vandaag heeft Albemarle Corporation meer dan 7.000 werknemers en is het hoofdkantoor gevestigd in Charlotte, North Carolina, met een netwerk van productiefaciliteiten, centra voor klantenondersteuning, onderzoek & ontwikkeling en verkoopkantoren in meer dan 30 landen over de hele wereld. Het bedrijf is genoteerd aan de New York Stock Exchange en behaalde in 2019 een omzet van $3 miljard, met een netto-inkomen van $351 miljoen. Albemarle Corporation bouwt voortdurend voort op haar sterke geschiedenis en zet zich in om innovatieve producten en diensten aan haar klanten te leveren en haar portfolio van wereldklasse in dynamische markten te verbreden.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Basismaterialen
Industrieën:
Chemische specialiteiten
Ticker:
ALB
CIK:
915913
ISIN:
US0126531013
Website:
https://www.albemarle.com
Telefoon:
980 299 5700
Herkomst:
United States
Medewerkers:
6.000