Embotelladora Andina S.A.

Laatste koersupdate: 23 feb. 24 22:58 GMT

Koers:
14,63 US$
Open:
14,79 US$
Vorige sluiten:
14,82 US$
Dagbereik:
14,63 US$ - 14,88 US$
Jaarbereik:
11,49 US$ - 17,66 US$
Winst per aandeel:
1,12
Koers-winstverhouding:
13,06
52 weken Prijsvork:
14,83 US$
Volume:
4.789,00 US$
Gemiddeld volume:
16.673,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Embotelladora Andina S.A.

Embotelladora Andina S.A. logo

Embotelladora Andina S.A. is een van de grootste drankenproducenten in Latijns-Amerika en produceert, verkoopt en distribueert al meer dan 75 jaar de merkdranken van Coca-Cola in Chili, Brazilië, Argentinië en Paraguay. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten, waaronder vruchtensappen, andere dranken met fruitsmaak, sportdranken, gearomatiseerd water, mineraalwater en gezuiverd water, harde seltzers, PET-flessen en voorvormen, PET-flessen voor meermalig gebruik, kratten en plastic doppen, ijsthee en mate-dranken, energiedranken, wijn, cider en sterke drank, ijs en andere diepvriesproducten onder het merk Guallarauco, en bier onder de merken Bavaria, Kaiser, Sol, Therezópolis, Estrella Galícia, Tiger en Eisenbahn.

Embotelladora Andina S.A. heeft een breed distributienetwerk, waarbij haar producten voornamelijk worden verkocht via kleine detailhandelaren, restaurants en bars, supermarkten en distributeurs. Het bedrijf is ook sterk vertegenwoordigd in de zuivelsector, waar het lactosevrije zuivelproducten verkoopt en distribueert. Bovendien heeft het bedrijf een sterk onderzoeks- en ontwikkelingsteam ontwikkeld dat voortdurend werkt aan de verbetering van de kwaliteit en de smaak van haar producten.

Naast haar kernactiviteit dranken heeft Embotelladora Andina S.A. ook gediversifieerd naar andere gebieden zoals de energie- en mijnbouwsector. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in energieprojecten zoals windmolenparken en zonne-energiecentrales, en in mijnbouwprojecten voor koper, goud en zilver.

Embotelladora Andina S.A. werd opgericht in 1946 en heeft haar hoofdkantoor in Santiago, Chili. Het bedrijf is in de loop der jaren aanzienlijk gegroeid en heeft vandaag de dag meer dan 20.000 mensen in dienst voor haar verschillende activiteiten. Het is ook sterk vertegenwoordigd op de Latijns-Amerikaanse markt, met producten die in meer dan 15 landen worden verkocht. Het bedrijf heeft ook een sterke aanwezigheid op de internationale markt: zijn producten worden verkocht in landen als de Verenigde Staten, Canada, Japan en Zuid-Korea.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Consumenten defensief
Industrieën:
Dranken
Ticker:
AKO-B
CIK:
925261
ISIN:
US29081P3038
Website:
https://www.koandina.com
Telefoon:
56 22 338 0520
Herkomst:
Chile
Medewerkers:
16.167