AAR Corp.

Laatste koersupdate: 12 jul. 24 23:00 GMT

Koers:
74,19 US$
Open:
74,26 US$
Vorige sluiten:
73,48 US$
Dagbereik:
73,62 US$ - 75,04 US$
Jaarbereik:
55,00 US$ - 75,04 US$
Winst per aandeel:
1,69
Koers-winstverhouding:
43,90
52 weken Prijsvork:
70,48 US$
Volume:
312.316,00 US$
Gemiddeld volume:
262.888,00 US$

Bedrijfsprofiel voor AAR Corp.

AAR Corp. logo

AAR Corp. is een wereldwijde leverancier van producten en diensten voor de commerciële en overheidsmarkten voor luchtvaart. Het bedrijf werd in 1951 opgericht door Arnie Rosenberg en heeft zijn hoofdkantoor in Wood Dale, Illinois en meer dan 4.000 medewerkers in meer dan 18 landen. AAR heeft twee gefocuste bedrijven: Aviation Services en Expeditionary Services. Het Aviation Services-segment biedt aftermarketondersteuning en diensten zoals voorraadbeheer en distributie, onderhoud, reparatie en revisie, evenals engineeringdiensten aan zijn klanten. Bovendien verkoopt en verhuurt AAR nieuwe en gereviseerde motoren en vliegtuigonderdelen en biedt het voorraad- en reparatieprogramma’s, garantieclaimbeheer en outsourcingprogramma’s voor motoren en vliegtuigonderdelen. Het Aviation Services-segment biedt ook luchtframeonderhoud, reparatie, schilderwerk en engineeringdiensten, evenals reparaties en revisies voor onderdelen, landingsgestellen, wielen en remmen.

Het Expeditionary Services-segment biedt producten en diensten aan de Amerikaanse en buitenlandse overheden en niet-gouvernementele organisaties. Dit segment is gespecialiseerd in het ontwerpen, maken en repareren van transportpallets en containers, schuilplaatsen en commando- en controlesystemen. Het biedt ook engineering-, ontwerp- en systeemintegratiediensten. AAR bedient binnenlandse en buitenlandse passagiersluchtvaartmaatschappijen, cargo-luchtvaartmaatschappijen, regionale luchtvaartmaatschappijen, bedrijfs- en algemene luchtvaartoperateurs, originele apparatuurfabrikanten, luchtvaartleasingmaatschappijen, aftermarket luchtvaartondersteunende bedrijven en binnenlandse en buitenlandse militaire klanten. Het bedrijf verkoopt en verkoopt zijn producten en diensten via zijn medewerkers en buitenlandse verkoopvertegenwoordigers.

AAR is een beursgenoteerd bedrijf dat op de NASDAQ-beurs wordt verhandeld onder het tickersymbool AIR. In 2018 boekte AAR omzetten van 2,5 miljard dollar en heeft tal van prijzen gewonnen voor zijn marktleidende prestaties, waaronder erkenning van Air Transport World en Aviation Week. Het bedrijf heeft significante investeringen gedaan in zijn personeel en in 2019 werd het een officiële partner van de Air Care Alliance, die zich toelegt op het verlenen van gratis vluchten voor mensen die medische zorg nodig hebben. AAR is toegewijd aan het leveren van de hoogste kwaliteit producten en diensten en blijft een leider in de luchtvaartindustrie.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Industrie
Industrieën:
Ticker:
AIR
CIK:
0000001750
ISIN:
US0003611052
Website:
https://www.aarcorp.com
Telefoon:
630 227 2000
Herkomst:
United States
Medewerkers:
4.500