Air France-KLM SA

Laatste koersupdate: 29 mei 24 18:35 GMT

Koers:
10,23 €
Open:
10,45 €
Vorige sluiten:
10,61 €
Dagbereik:
10,21 € - 10,46 €
Jaarbereik:
9,01 € - 18,04 €
Winst per aandeel:
-0,24
Koers-winstverhouding:
-42,62
52 weken Prijsvork:
10,08 €
Volume:
1.613.727,00 €
Gemiddeld volume:
1.865.661,00 €

Bedrijfsprofiel voor Air France-KLM SA

Air France-KLM SA logo

Air France-KLM SA is een toonaangevende luchtvaartmaatschappij die op lijnvluchten passagiers- en vrachtvervoer aanbiedt aan haar klanten in Europees Frankrijk, de Benelux, de rest van Europa en over de hele wereld. Sinds haar oprichting in 1919 is zij aanzienlijk gegroeid. Op 31 december 2021 exploiteert zij een vloot van 332 vliegtuigen en biedt zij een reeks diensten aan via haar vier segmenten: Network, Maintenance, Transavia en Other.

Het segment Netwerk van Air France-KLM SA biedt haar klanten passagiers- en vrachtvervoer op lijnvluchten met comfortabele verbindingen en concurrerende prijzen. Dit segment biedt ook onderhoudsdiensten voor casco’s en motoren, waaronder elektronische, mechanische, pneumatische en hydraulische ondersteuning, en andere ondersteunende diensten voor vliegtuigen.

Het segment Onderhoud is verantwoordelijk voor het onderhoud van vliegtuigen en de levering van reserveonderdelen en componenten. Dit segment biedt zowel gepland lijnonderhoud, dat bestaat uit dagelijkse en niet-routinematige taken om de veiligheid en betrouwbaarheid van vliegtuigen te handhaven, als niet-gepland basisonderhoud, dat bestaat uit uitgebreider, langduriger onderhoud en reparatie van structurele componenten.

Het Transavia-segment verzorgt point-to-point vluchten van/naar Nederland en Frankrijk, die talrijke luchthavens en steden in heel Europa met elkaar verbinden. Dit segment biedt klanten ook goedkope vluchten aan, met de mogelijkheid om extra diensten te kopen zoals stoelkeuze, instappen met voorrang en extra bagagevrijstelling.

Het segment Overige ten slotte houdt zich bezig met verschillende luchtvaartactiviteiten zoals vliegtuigleasing, luchthavendiensten en de exploitatie van een getrouwheidsprogramma.

Naast de vier hoofdsegmenten biedt Air France-KLM SA klanten ook een breed scala aan klantgerichte diensten, zoals online inchecken, reisverzekeringen en speciale promoties. Het bedrijf heeft ook loyaliteitsprogramma’s voor klanten opgezet, zoals Air France KLM Royal Orchid Plus, Flying Blue en Elite, die klanten toegang bieden tot exclusieve privileges, kortingen en beloningen.

De onderneming heeft succes geboekt met haar klantgerichte strategie, zoals blijkt uit de sterke financiële prestaties van de afgelopen vijf jaar. In deze periode heeft Air France-KLM SA totale inkomsten gegenereerd van €41,5 miljard, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 4,5%. De onderneming heeft in dezelfde periode ook haar bedrijfsresultaat zien stijgen met 55,4%, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 9,6%.

Beurzen:
EURONEXT
Sector:
Industrie
Industrieën:
Luchtvaartmaatschappijen
Ticker:
AF.PA
ISIN:
FR0000031122
Website:
https://www.airfranceklm.com
Telefoon:
33 1 43 17 21 96
Herkomst:
France
Medewerkers:
72.439