Airbnb, Inc.

Laatste koersupdate: 12 jul. 24 23:00 GMT

Koers:
146,78 US$
Open:
146,83 US$
Vorige sluiten:
146,00 US$
Dagbereik:
146,19 US$ - 148,00 US$
Jaarbereik:
113,23 US$ - 170,10 US$
Winst per aandeel:
7,48
Koers-winstverhouding:
19,62
52 weken Prijsvork:
149,47 US$
Volume:
2.907.579,00 US$
Gemiddeld volume:
4.033.145,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Airbnb, Inc.

Airbnb, Inc. logo

Airbnb, Inc. is een toonaangevende online marktplaats voor het boeken van accommodaties en ervaringen in 191 landen over de hele wereld. Opgericht in 2008 en met het hoofdkantoor in San Francisco, Californië, is Airbnb uitgegroeid van een platform voor verhuurders om verblijven en ervaringen aan te bieden aan reizigers, tot een gemeenschap van 4 miljoen verhuurders, die meer dan 800 miljoen gasten in hun huizen hebben ontvangen. De bijna twee miljoen advertenties en meer dan twee miljoen ervaringen van Airbnb bieden reizigers een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, van gedeelde ruimtes en privékamers in gezinswoningen tot complete appartementen, villa’s en kastelen.

Airbnb heeft een aantal hulpmiddelen ontwikkeld om een diepere band tussen verhuurders en gasten te vergemakkelijken, zoals de Verhuurders Garantie, een verzekering ontworpen om schade aan eigendommen en andere ongewenste incidenten veroorzaakt door gasten te dekken. Airbnb biedt haar verhuurders en gasten ook een aantal diensten, waaronder, maar niet beperkt tot, betalingsverwerking, betalingsbescherming, klantenondersteuning en communicatie met verhuurders.

Naast de particuliere diensten die het aanbiedt aan particulieren, helpt Airbnb ook bedrijven hun reiskosten te verlagen door meer betaalbare en flexibele zakenreisoplossingen te bieden. Het Corporate Travel platform stelt werkgevers bijvoorbeeld in staat om personeelsreizen te boeken en te beheren, prijzen en beschikbaarheid van verschillende accommodaties te vergelijken, en ervoor te zorgen dat het bedrijfsreisbeleid wordt nageleefd. Airbnb biedt ook zakelijke reisoplossingen voor werkgevers, zoals een in-app boekingstool, een bedrijfsaccount dashboard en een beloningsprogramma.

Sinds de lancering heeft Airbnb investeringen verworven van een aantal durfkapitaalbedrijven en bekende investeerders, waaronder Founders Fund, Sequoia Capital en Andreessen Horowitz, evenals beroemdheden en andere zakelijke leiders. In 2019 sloot het bedrijf zijn Series F-financieringsronde af, waarbij 1 miljard dollar aan eigen en vreemd vermogen werd opgehaald. De ronde waardeerde Airbnb op 38 miljard dollar, waardoor het op dat moment het hoogst gewaardeerde particuliere techbedrijf in de VS was.

In reactie op de COVID-19 pandemie kondigde Airbnb een aantal maatregelen aan om haar gemeenschap van verhuurders, gasten en werknemers te ondersteunen, waaronder een wereldwijd annuleringsbeleid waarmee gasten hun reserveringen zonder boete kunnen annuleren en een volledige terugbetaling ontvangen, en een hulpfonds van $250 miljoen om verhuurders en werknemers te ondersteunen. Het bedrijf lanceerde ook zijn Enhanced Cleaning Protocol, waarbij verhuurders worden aangespoord om verbeterde reinigings- en desinfectieprocedures te gebruiken in hun accommodaties.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Cyclische consument
Industrieën:
Reisdiensten
Ticker:
ABNB
CIK:
1559720
ISIN:
US0090661010
Website:
https://www.airbnb.com
Telefoon:
415 510 4027
Herkomst:
United States
Medewerkers:
6.132