ABN AMRO Bank N.V.

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 18:35 GMT

Koers:
15,55 €
Open:
15,48 €
Vorige sluiten:
15,52 €
Dagbereik:
15,47 € - 15,85 €
Jaarbereik:
11,82 € - 16,58 €
Winst per aandeel:
2,99
Koers-winstverhouding:
5,20
52 weken Prijsvork:
15,04 €
Volume:
2.509.702,00 €
Gemiddeld volume:
3.465.167,00 €

Bedrijfsprofiel voor ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO Bank N.V. logo

ABN AMRO Bank N.V. is een toonaangevende bank in Nederland die een volledig assortiment bankproducten en -diensten aanbiedt aan particuliere, particuliere en zakelijke klanten in Nederland en daarbuiten. Het is een van de grootste banken in Europa, met meer dan 5 miljoen particuliere klanten, 100.000 actieve zakelijke klanten en 15.000 zakelijke klanten. Zij is sterk vertegenwoordigd op alle belangrijke Europese markten en is ook aanwezig in de VS, Azië en het Midden-Oosten. De bank bestaat al sinds 1824 en maakt deel uit van de grotere ABN AMRO Group, een toonaangevende internationale aanbieder van financiële diensten en oplossingen.

De bank is actief via drie segmenten: Personal & Business Banking, Wealth Management en Corporate Banking. Personal & Business Banking biedt spaar- en depositoproducten, hypotheekproducten en consumentenkredieten, alsmede creditcards, doorlopende creditcardfaciliteiten, pensioenregelingen en verzekeringsproducten. Wealth Management biedt asset-based oplossingen, zoals werkkapitaaloplossingen, leases en leningen voor apparatuur en leasediensten voor leveranciers, alsmede private banking- en vermogensbeheerdiensten. Corporate Banking biedt diensten op het gebied van derivaten en aandelenclearing.

In de loop der jaren heeft ABN AMRO Bank N.V. zich uitgebreid tot een breed scala aan financiële diensten, van retail en private banking tot corporate en investment banking. De bank is een innovator op het gebied van digitaal bankieren en biedt meer dan 25 digitale diensten aan, zoals een eigen mobiele app, diverse platforms voor online bankieren en een reeks oplossingen voor contactloos betalen. Ook biedt zij een volledig assortiment duurzaamheidsproducten en -diensten. De bank zet zich sterk in voor verantwoord bankieren en heeft zich ten doel gesteld bij te dragen aan de verwezenlijking van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling in 2020. De bank is ook erkend als een van ’s werelds meest duurzame banken in de Dow Jones Sustainability Indices.

ABN AMRO Bank N.V. wil waarde creëren voor haar klanten en aandeelhouders en onderzoekt voortdurend nieuwe mogelijkheden en bedrijfsmodellen. De bank heeft een breed scala aan partnerschappen en allianties met innovatieve bedrijven en heeft onlangs het ABN AMRO LAB gelanceerd, een start-up accelerator die startende bedrijven helpt zich te ontwikkelen en te groeien. De bank heeft onlangs ook de ABN AMRO Accelerator gelanceerd, die zakelijke klanten helpt hun digitale transformatie te versnellen.

ABN AMRO Bank N.V. blijft ernaar streven haar klanten de best mogelijke bankproducten en -diensten aan te bieden. De afgelopen jaren heeft de bank maatregelen genomen om de klantenservice te verbeteren en speciale klantenserviceteams opgezet voor haar particuliere klanten, zakelijke klanten en zakelijke klanten. De bank biedt ook een verscheidenheid aan digitale bankproducten en -diensten, evenals training en ondersteuning voor klanten die nieuw zijn met digitaal bankieren. De bank richt zich ook sterk op cyberbeveiliging en heeft zwaar geïnvesteerd in IT en beveiligingsinfrastructuur om de gegevens van klanten veilig te stellen.

Beurzen:
AMS
Sector:
Financiële diensten
Industrieën:
Banken
Ticker:
ABN.AS
ISIN:
NL0011540547
Website:
https://www.abnamro.nl
Telefoon:
31 20 343 4343
Herkomst:
Netherlands
Medewerkers:
20.128